Dünya Kosova'da bisküvili eylem

Kosova'da bisküvili eylem

Paylaş
Kosova'da bisküvili eylem

Sırbistan mallarının Kosova'ya girmesini engellemek amacıyla 14 Ocak Cumartesi günü, Merdare ve Leu i Barl sınır kapılarını ablukaya almak için hazırlık yapan Vetvendosye Hareketi, bugün Başbakanlık binası önünde polisi de şaşırtan beklenmedik bir eylem gerçekleştirdi

"Artık Sırbistan Bisküvileri Yok", "Dur- Sırbistan’a Giriş Yok" denilen eylemde Vetvendosye üyeleri Sırbistan ürünü olan bisküvileri süt dolu büyük kaba döktü. Böylece tüm Sırbistan ürünlerini teker teker imha edeceklerini bildirdiler.

Eylemin ardından basın açıklaması yapan Teuta Hadriyu , Kosova’nın Sırbistan ürünlerine ihtiyacı olamadığını bildirirken, "Bu ürünlerin satışını yapan Kosovalıları vatan haini ilan edeceğiz" dedi.

Hadriyu 14 Ocak eylemiyle de ilgili bilgi vererek, Cumartesi günü saat 11 sıralarında Priştine’den sınır kapılarına konvoy halinde hareket edileceğini ve saat 13 sıralarında sınır kapılarını ablukaya alma eylemine başlanacağını açıkladı.

Hadriyu, "Polis engellese de ne pahasına olursa olsun hedefimize ulaşmaya çalışacağız" dedi. "Kosova Hükümeti Sırbistan’a mal ambargosunu uygulayıncaya kadar sınır kapılarında yatıp kalkacağız, Sırbistan’dan Kosova’ya girmek isteyen araçları engelleyeceğiz" diyen Hadriyu vatandaşlardan gelen destek için teşekkürlerini iletti.

Turan KASAP/PRİŞTİNE, (DHA)

Haberin Devamı