Tuğçe Özcan Kötü işlemlerin faturası hep botoksa kesilir!
HABERİ PAYLAŞ

Kötü işlemlerin faturası hep botoksa kesilir!

Haberin Devamı

Son zamanlarda sanki sözlüğe yeni bir tabir eklendi: “Botokslu gibi” Beni kızdıran şey, bu tabirin sıklıkla kötü olan bir işlemi ifade etmek için kullanılıyor olması. Nedense insanlar abartılı bir surat ya da fazla gergin bir yüzü ifade etmek için hemen bu tabiri kullanıyor.

Oysa Botoks kötü bir uygulama değil, onu kötü yapan uygulayan ellerin beceriksizliği. İyi bir botoks ifadenizi değiştirmez, başkası tarafından anlaşılmaz! Dillere pelesenk olmuş bu tabir ilk kulağımı tırmaladığında, bir magazin kavgasının taraflarından biri, diğerini botokslu olmakla suçlamıştı.

Zaman içinde bu deyim de kitlelerce yayıldı, yayıldı ama yanlış şekilde. Nedense tüm kötü işlemlerin faturası zavallı botoksa kesilir oldu. Hatta ilk defa botoks yaptırmak isteyenler bile, çevresinden çoğunlukla

- Aaa saçmalama, şaşkın ördek gibi olursun!

Şeklinde tepkilerle karşılaştılar. Şimdi botoks ile ilgili bildiğiniz her şeyi unutun. Bu bir botoksu aklama yazısı değil, gerçeği olduğu gibi anlatma yazısıdır.

1- İyi bir botoks ifadenizi değiştirmez, sadece kırışmayı durdurur.

2- Eğer botokstan sonra sürekli şaşkın bir ifadeniz oluştuysa ve mimiklerinizi tamamen kaybettiyseniz, bence derhal hekiminizi değiştirmeniz gerekir.

3- Hekim demişken, botoks yaptırırken işlemi yapan kişinin yetkinliğini sorgulamak hastanın boynunun borcudur. Zira bugün her köşe başında botoks uygulanır oldu.

4- Botoks yapıldığı anda hemen etki etmez. Etkisini göstermesi 3 gün içinde gerçekleşir ve 7 gün içinde oturur.

5- Botoks işleminde doğru doz başarının bel kemiğidir. Az dozda yapılırsa, ek doz uygulaması ile rötüş yapılabilir ancak fazla dozda yapılırsa yapılacak tek şey etkisinin geçmesini beklemektir.

6- Kişiden kişiye değişmekle birlikte botoksun ortalama ömrü 5-6 ay kadardır.

7- Her işlem gibi Botoks içinde çok değişen bir fiyat skalası mevcut. Bu tip işlemlerde düşük fiyatın cazibesine kapılmamakta fayda var. Botoks için ödeyeceğiniz ücreti mutlaka kullanılan ürün ve işlemi yapacak kişinin yetkinliği ile birlikte değerlendirin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder