Dünya Kötü koktukları için uçaktan indirilen aile, havayolu şirketine dava açtı

Kötü koktukları için uçaktan indirilen aile, havayolu şirketine dava açtı

Paylaş
Kötü koktukları için uçaktan indirilen aile, havayolu şirketine dava açtı

ABD'de 'kötü koktukları' gerekçesiyle pilot tarafından uçaktan indirilen Michiganlı Yahudi bir aile, hava yolu şirketi American Airlines'a dava açtı.

ABD'nin Miami kentinde geçtiğimiz yıl Ocak ayında Yahudi bir aile kötü koktukları için gerekçesiyle Detroit'e giden uçaktan indirildi. Dini inançları yüzünden ayrımcılığa uğradıklarını söyleyen aile fertleri, hava yolu şirketi American Airlines'a dava açtı. Aile, kabin görevlisinin kendilerini uçaktan indirirken "Ortodoks Yahudilerin haftada bir banyo yaptığını biliyorum" dediğini iddia etti. Teksas'ta açılan davayla ilgili kayıtlara göre Yehuda Yosef Adler, eşi Jennie Adler ve küçük kızları, koltuklarına oturduktan beş dakika sonra bir kabin görevlisi tarafından "Acil durum var. Hemen uçağı terk etmeniz gerekiyor" denilerek indirildi. American Airlines ise diğer yolcuların şikayeti üzerine ailenin uçaktan indirildiğini; kararın dini inançlarla ilgisi olmadığını savundu.

Haberin Devamı

O sabah banyo yapmışlar

O sabah banyo yaptıklarını söyleyen Yehuda Adler, uçaktan atıldıktan sonra biniş kapısında 20 kişiye "Kokuyor muyuz?" diye sorduklarını, bir kişinin bile koku almadığını söyledi.Ailenin uçaktan indirildikten sonra bir otele yerleştirildiği ve ertesi gün başka bir uçakla Detroit'e gönderildikleri açıklandı.

anatik Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya baskın