Gündem Koy işgaline isyan!

Koy işgaline isyan!

Paylaş
Koy işgaline isyan!

Sarıyer'deki Büyük Liman Koyu'na motorcular 10 yıldır denizden tatilci taşıyıp para kazanıyor. Koyun 150 yıldır sahibi olan Selim Hamamcıoğlu motorcu işgaline isyan ediyor

VERGİLERİNİ ÖDÜYORLAR

Haberin Devamı

İstanbul Sosyetesi’nden Hamamcıoğlu Ailesi 200 yıldır Sarıyerli. Aile, 150 yıldır Sarıyer’deki Büyük Liman Koyu ile yanındaki Garipçe Koyu’nun sahibi. Tapulu malları olan koyların vergilerini düzenli ödüyorlar.

Geçmişte bu koylardan tuzlu balık ihraç ediyorlardı. 71 yıl önce Büyük Liman Koyu’nun üst tarafına askeri birlik kuruldu. Askeri bölge ilan edilen koyun karadan girişi çitlerle çevrilip sivillere kapatıldı.

YILDA 2.5 MİLYON TL KAZANÇ!

Ailesi adına konuşan işadamı Selim Hamamcıoğlu anlattı: “Koyumuza karadan girmek için her defasında Sarıyer Deniz Er Eğitim Taburu’ndan anahtar alıyoruz. 10 yıl önce 40 motorcu kooperatif kurup Büyük Liman Koyu’nu işgal etti.

Her yaz denizden motorlarla onlarca tatilciyi koyumuza taşıyıp haksız kazanç elde ediyorlar. Bir hafta sonu koyda 10 bin kişi saptadık. Kişi başı 7.5 lira alıyorlar. Yaz sezonunda ortalama 2.5 milyon lira kazanıyorlar. 7 yıl önce teknemle koya gidince motorcular benden para istedi.”

Haberin Devamı

‘YA ÖNLEYİN YA RUHSAT VERİN’

Selim Hamamcıoğlu şöyle devam etti: “Motorcu işgalini bitirmeye karar verdim. Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’na başvurup ya kimsenin koya sokulmamasını ya da gelirinin Mehmetçik Vakfı’na bağışlanması kaydıyla plaj ruhsatı verilmesini istedim.

7 yıldır sonuç alamadım. Oradan gelecek paraya hiç ihtiyacım yok. Ama malımdan başkalarının çok büyük rant elde etmesi beni rahatsız ediyor. Burası Fethiye’deki Ölüdeniz gibi rüzgar almıyor. Bu güzel koyun fuhuş ve esrar yuvası yapılması içimi sızlatıyor. Devlet, motorcu işgalini sona erdirmeli.”

Mustafa KÜÇÜK/DHA