Aksaray Köy okulunda geleceğin Neşet Ertaş'ları yetişecek

Köy okulunda geleceğin Neşet Ertaş'ları yetişecek

Paylaş
Köy okulunda geleceğin Neşet Ertaş'ları yetişecek

Köy okulunda geleceğin Neşet Ertaş'ları yetişecek

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)-AKSARAY Girişimci İş Kadınları Derneği ile Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesinin ortaklaşa hazırladığı " hayat okumakla ve sanatla güzel " projesi kapsamında Ortaköy ilçesi Kümbet köyü okuluna kütüphane ve müzik sınıfının açılışı gerçekleştirilirdi.

Açılışa Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Ortaköy kaymakamı Ahmet Karatepe, Aksaray Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Hatice Şahin Eroğlu, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, Ortaköy Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir ile öğrenciler katıldı.

Hatice Şahin Eroğlu ve iş insanlarının katkıları Ortaköy ilçesi Kümbet köyüne ilköğretim okuluna kütüphane ve müzik atölyesini kurdu. Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ile öğrencileri ise kütüphaneye kitap desteği sağladı.

Aksaray Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Hatice Şahin Eroğlu, ”Benim çocukluğumdan beri bu bölgede hayâlım, müzik kültürünü geliştirmekti. Hep hayâlımdı bu proje çok şükür hayallerimden biri yerine geldi. Aksaray’ın bütün köylerinin kendine ait bir özellikleri ve kültür hazineleri var. Ortaköy ilçesi Kümbet köyünü çok seviyorum. Buranın müziğinin yaşatılması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’de birçok bölge müziği ile ön plana çıkıyor. Bu proje ile Neşet Ertaş’ların çıkarmayı hedefliyoruz. Okulumuza müzik sınıfı kurduk ve tüm müzik aletlerini getirdik. Bunun yanında kütüphane yaptık. Çok güzel oldu ve çocuklarımızın geleceğin de buradan yeni sanatçılar yeni tekniklerle öğrenen ve pratikte zaten biliyorlar ve Allah vergisi bir yetenek bu köyde. İnşallah hayırlı olur köyümüze. ”dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı