Dinar Köyü için kendi imkanlarıyla çalışıyor

Köyü için kendi imkanlarıyla çalışıyor

Paylaş
Köyü için kendi imkanlarıyla çalışıyor

Köyü için kendi imkanlarıyla çalışıyor

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesine bağlı Yeşilhüyük köyünde oturan Münir Ceylan (70), köylülerin kışın yağmur ve kar, yazın da aşırı sıcaktan etkilenmemesi için cenaze namazlarının kılındığı yerin üzerini kapatmak için kendi imkanlarıyla çalışma başlattı.

Dinar'a bağlı Yeşilhüyük köyünde oturan Münir Ceylan, köy mezarlığında cenaze namazlarının kılındığı yerin üzerini kapatmak için kendi imkanlarıyla çalışma başlattı. Musalla taşının bulunduğu noktayı, eşi Yaşar Ceylan ile birlikte ahşap direkler dikerek, üzerini kiremitle kapatmak için 15 gündür çalışan Münir Ceylan, "Köyümüzün mezarlık girişinde cenaze namazlarının kılındığı musalla taşının bulunduğu alanın üzerini kapatmak için çaba sarf ediyorum. 15 gün önce düşündüm böyle bir çalışmayı başlattım ve 5 günde bu hale geldi" dedi.

Köydeki vatandaşların burada cenaze namazı kılarken kışın yağmur ve kar yağışından, yazın da aşırı sıcaktan olumsuz etkilendiğini anlatan Münir Ceylan, "Bunun için böyle bir kapalı alan projesi tasarladım ve eşimle beraber yapmaya başladık. Hiç kimseden destek almadan bu kapalı alanı yapacağım, köylülerimin hizmetine sunacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı