Sivas Koyulhisar domatesi tescillendi

Koyulhisar domatesi tescillendi

Paylaş
Koyulhisar domatesi tescillendi

Koyulhisar domatesi tescillendi

Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA)- SİVAS'ın Koyulhisar ilçesinde ata tohumundan elde edilen kiloluk domatesler coğrafi işaret tescili aldı.
Büyüklüğü, şekli, tadı, kokusu ve aromasıyla diğer domateslerden farklı olan Koyulhisar domatesi 6 yıllık bir sürecin ardından 'Coğrafi İşaret Tescili' aldı.
Koyulhisar Ziraat Odası Başkanı Vedat Canan, ilçenin önemli markalarından olan organik domatesin artık tescillendiğini belirterek, "5-6 yıl gibi bir süre coğrafi işaret tescili almak için çaba harcadık. Sonuçta 2021 yılının ocak ayında Koyulhisar domatesi, odamız adına tescillendi. Üreticilerimize hayırlı olsun. Domatesimiz kesinlikle organiktir. İlaç, kimyevi gübre kullanılmaz. Tohumlar atalarımızdan babalarımızda gelen tohumlardır. Bölgemiz dışında üretimi mümkün değildir. İlçemizin rakımı, iklimi ve toprak yapısına uyum sağlamış bir ürün ve başka yerlerde yapılmaya çalışılan üretimlerde başarılı sonuçlar alınamadı. Adı üzerinde Koyulhisar domatesi. Domateslerimiz ince kabuklu olduğu için nakliyeye dayanıklı değil. Bu konuda da üreticilerimiz özel kutular yaptırıyor ve başta İstanbul olmak üzere satışını yapıyor. İlçemizde sebze ve meyve üretimi önemli gelir kaynaklarımızın başında geliyor. Ama domatesimiz gerçekten en önemli ürünümüz. Bu ürünümüzle ilçemizin tanıtımını da yapmış olacağız. Ayrıca Koyulhisar’ın balı da çok kalitelidir. Bu konuda da çalışmalarımız olacak dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı