Türkiye (Son Dakika) Koyunları kim telef etti?

Koyunları kim telef etti?

Paylaş
Koyunları kim telef etti?

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Beldesi'ndeki bir çiftlikte üç koyun parçalandı. Bölgede kurt olmadığı için köpeklerden şüpheleniliyor.

Karakaya Mahallesi’ndeki evli ve iki çocuk babası 47 yaşındaki Recep Akdeniz’in bu sabaha karşı ağılına giren hayvanlar, bir koyunun kafasını kopardı, diğer iki koyunu da parçaladı. Bir koyun ise yaralı olarak kaçmayı başardı.

Haberin Devamı

Çiftlik sahibi Recep Akdeniz, sabah hayvanlara yem vermeye gittiğinde korkunç bir manzarayla karşılaştığını belirtti. Akdeniz, "İki yıl önce komşularımızın bir gecede 11 koyunu, geçen yıl da üç koyun bu şekilde telef oldu.

Bölgemizde kurt yok. Köpeklerden şüpheleniyoruz" dedi. Hemen bir veteriner çağırarak yaralı koyunu tedavi ettirdiklerini anlatan Akdeniz, "Jandarma ve belediye zabıtasına haber verip buraya gelmelerini sağlayarak tutanak tutturduk. Yaklaşık 4 bin lira zararım olduğu gibi ağıla kadar girerek hayvanları parçalayan ve başıboş köpeklerin olduğunu tahmin ettiğimiz hayvanlar nedeniyle mal ve can güvenliğimiz kalmadı. Yetkililere sürekli söylememize rağmen tedbir alınmadı.

Bu hayvanlar yakında çocuklarımıza bize saldırırsa ne olacak? Yetkililer araştıracağız diyorlar ama üç yıldır Gümüşlük’te yaşam kabusa döndü, elde tüfekle nöbet mi bekleyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Karakaya’da yaşayan hayvan sahipleri de Akdeniz’in çiftliğine geldi ve saldırılar nedeniyle ölen hayvan sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Özge Veteriner Kliniği’nde çalışan veteriner Murat Turan da "Üç koyun feci şekilde telef olmuş.

Bir koyunu yaptığımız hızlı müdahale ile yaşatmayı başardık. Köylülerin kabusu haline gelen bu konuya acil çözüm getirilmeli. Nedeni mutlaka saptanmalı" diye konuştu.

DHA