Ekonomi Koza şirketleri borsada taban oldu

Koza şirketleri borsada taban oldu

Paylaş
Koza şirketleri borsada taban oldu

Koza İpek Grubu'na sabah saatlerinde başlatılan operasyon holdinge ait şirketlerin hisselerini dibe çekti

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah başlatılan operasyon kapsamında Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen, medya, enerji, madencilik gibi alanlarda faaliyet gösteren Koza İpek Holding'e ait şirketlerde arama yapıyor.

Grup bünyesindeki Koza Altın, Koza Madencilik, İpek Doğal Enerji IPEKE.IS şirketleri borsada işlem görüyor.

Koza İpek Holding'e yönelik operasyon başlatıldığı haberinin ardından halka açık grup şirketi hisseleri sert düşüşle taban seviyelerinden açıldı.

Grup bünyesinde yer alan Koza Altın, ilk seans sonunda yüzde 10.86 düşüşle taban seviyesi olan 21.75 liradan, Koza Madencilik, hisseleri de yüzde 10.26 düşüşle yine taban seviyesi olan 2.10 liradan kapanırken, İpek Doğal Enerji de yüzde 10.96 düşüşle taban olan 1.95 liradan ilk seansı tamamlandı.

UBS Gelişmekte Olan Ülkeler Stratejisti Manik Narain, benzer operasyonların Aralık 2013'teki yolsuzluk soruşturmasıyla birlikte AKP ile Gülen hareketinin arasının açılmasından bu yana görüldüğünü belirterek, "Bu tür bir şeyin seçimlere kadar kuvvetlenmesi gibi bir risk var ve bu da Türkiye'deki yatırım ikliminin içinde bulunduğu zayıf duruma dikkat çekiyor. Muhtemelen, ekonomi bozulmaya devam ettikçe seçim öncesinde AKP içinde gerilim giderek artıyor" dedi.

Grup bünyesinde yer alan Koza Altın, yüzde 10.86 düşüşle taban seviyesi olan 21.75 liradan işlem görürken, Koza Madencilik hisseleri de yüzde 10.26 düşüşle yine taban seviyesi olan 2.10 liradan işlem görüyor.

Haberin Devamı