Kozan Kozan'da hükümlüler için kitap bağışı kampanyası başlatıldı

Kozan'da hükümlüler için kitap bağışı kampanyası başlatıldı

Paylaş
Kozan'da hükümlüler için kitap bağışı kampanyası başlatıldı

Kozan'da hükümlüler için kitap bağışı kampanyası başlatıldı

Ali GÖKDAL/KOZAN,(Adana),(DHA)- ADALET Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile cezaevlerinde kütüphane kurulması için Kozan'da da kitap bağış kampanyası başlatıldı. Kampanyanın açılışında konuşan Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Kozan Cezaevi'nde kitap okuma oranın yüzde 80 olduğunu belirtti.
Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği cezaevlerinde kütüphane kurulmasına ilişkin protokol imzalandı. Protokol kapsamında Kozan'da da kitap bağış kampanyası başlatıldı. Mevcut kütüphanenin daha da geliştirilmesi için başlatılan kampanya dahilinde Adalet Sarayı önünde stant kuruldu.
Kitap standını Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ile Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yunus Fırat, İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, Belediye Başkan Vekili Süleyman Şenoğul, İlçe Emniyet Müdür Vekili İbrahim Güvenç, Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Denetimli Serbestlik Müdürü Mahmut Kıran, cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Başsavcısı Furkan Arslan, Kütüphane Müdürü Emrah Kızıldağ ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar ziyaret ederek, kitap bağışında bulundu.
KOZAN CEZAEVİ'NDE KİTAP OKUMA ORANI YÜZDE 80
Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yunus Fırat, Kozan Cezaevi'nde okuma oranının yüzde 80 civarında olduğunu, mevcut kütüphanenin daha da genişletilerek hükümlülerin kitap okuma alışkanlığının daha da arttırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam da Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile başlatılan kitap bağışıyla ilgili olarak okumanın önemine dikkat çekti. Kendisinin de çok okuyan biri olduğunu dile getiren Kaymakam Gürçam, kitap bağışı yapanlara da ayrı ayrı teşekkür etti.
Kozan Adalet Sarayı önünde cezaevi kütüphaneleri için başlatılan kitap bağışı standı 1-16 Haziran tarihleri arasında açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı