Merkez Kozan'da su sorunu çözüme kavuştu

Kozan'da su sorunu çözüme kavuştu

Paylaş
Kozan'da su sorunu çözüme kavuştu

Kozan'da su sorunu çözüme kavuştu

ADANA, (DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan ilçesine bağlı bazı mahallelerde özellikle kurak geçen yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını sona erdirdi.
Kozan ilçesine bağlı Ağlıboğaz, Türkeli ve Bağlar mahallelerinde kuraklık nedeniyle kaynakların kuruması, su kesintisi ve ardından buna bağlı olarak yüksek rakımlardaki su depolarının dolabilmesi ve şebekenin yeterli basınca ulaşması için zamana ihtiyaç duyulması nedenleriyle, özellikle kurak geçen yaz aylarında yaşanan su kesintilerinden mağdur olan bölge halkını ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sorunu çözüme kavuşturdu.
Başkan Zeydan Karalar, öncelikle kısa vadede su ihtiyacının karşılanması için su depolarının doldurulması talimatını verdi. Çok sayıda tankerle bölgenin acil su ihtiyacı karşılandı. Ayrıca Kozan ilçesinden ve çevredeki çeşitli su kaynaklarından ASKİ’nin döşeyeceği içme suyu hattı ile de 10 gün içinde takviye yapılarak bölgeye verilen su miktarı artırılacak.
Uzun vadede ise Yedigöze Barajı’ndan, aralarında Kozan’ın da bulunduğu 4 ilçeye ve 163 köye su götürülmesini sağlayacak proje ile 25 yıllık su sorunu tarihe karışacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı