Gündem KPSS başvuruları yarın sona erecek

KPSS başvuruları yarın sona erecek

Paylaş
KPSS başvuruları yarın sona erecek

ÖSYM tarafından lisans düzeyinde 5-6 Temmuz tarihlerinde yapılacak 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için başvurular yarın sona erecek

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 5 Mayıs’ta başlayan ve yarın sona erecek başvurular için süre uzatılmayacak.

Haberin Devamı

KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz’da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 18 Ekim’de gerçekleştirilecek. Süre içerisinde başvurusunu tamamlamayan adaylar, sınavlara katılamayacak.

KPSS Lisans Kılavuzunda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirmeyle ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna, süre içerisinde ÖSYM’nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşacak. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

Başvurular, internet üzerinden 14 Mayıs’ta saat 23.59’da, merkezlerden ise mesai saati bitiminde sona erecek.

Adayların, başvurudan önce sınav ücretini yatırmaları gerekiyor. Ücreti yatırmak sınavlara başvuru için yeterli olmayacak. Sınav ücretini yatırdığı halde başvurusunu tamamlamayan adayların, süre içerisinde işlemi tamamlamaları gerekiyor. Ücretini yatırmış olsa bile başvuru işlemini kılavuzda veya duyurularda belirtildiği şekilde tamamlamayanların, sınavlara girmeleri mümkün olmayacak.

Haberin Devamı

İnternetten bireysel başvuru yapacak adayların işlemlerinin tamamlanabilmesi için ekranında "Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı" açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri gerekiyor.

Merkez aracılığıyla başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacıyla görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerindeki "onay kodunu" görevliye bildirecek. Görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacak. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersiz sayılacak ve sorumluluk adaya ait olacak.

Adayların, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasındaki Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmesi ve sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden yazıcıdan döküm edinmeleri gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu kararıyla öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esasları değiştirilmişti. ÖABT’ye katılmak isteyen adayların bu duruma dikkat etmeleri önem taşıyor.

Haberin Devamı

AA