Gündem KPSS cevap kağıdı ve aday cevapları erişime açıldı! KPSS Ortaöğretim sonuçları açıklandı!

KPSS cevap kağıdı ve aday cevapları erişime açıldı! KPSS Ortaöğretim sonuçları açıklandı!

Paylaş
KPSS cevap kağıdı ve aday cevapları erişime açıldı! KPSS Ortaöğretim sonuçları açıklandı!

Lise mezunu vatandaşlara yönelik düzenlenen ve bir milyondan fazla kişinin katılım sağladığı 2018 KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları, ÖSYM tarafından yapılan değerlendirmenin ardından adayların erişimine açıldı. Sınava katılım sağlayan vatandaşlar kendilerine ait sonuçlara ÖSYM'nin sonuç sorgulama sayfasından gerekli bilgileri yazarak ulaşabilir. Öte yandan KPSS Ortaöğretim cevap kağıtları ve adayların verdikleri cevaplar da erişime açıldı.

ÖSYM bu yılki sınav takvimine göre KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarının bugün açıklanacağını duyurmuştu. Milyonlarca kişi sabah itibarıyla sürekli olarak sonuç hakkında bilgi almak için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin sitesini kontrol ediyordu ki, ÖSYM saat 14.00'te KPSS Ortaöğretim (lise) sınav sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar için aşağıdaki linke tıklayınız.

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları biraz önce resmi sitede ilan edildi. Sonuçların açıklandığını duyan 3 milyonu aşkın kişi https://sonuc.osym.gov.tr/ sitesine akın etti. Yoğunluk nedeniyle sitede zaman zaman aksamalar yaşandı. KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Haberin Devamı

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

SINAV İTİRAZI NASIL YAPILIR?

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz. Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 numaralı hesabına (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir. Sınav ücretleri bu hesaba kesinlikle yatırılmamalıdır. ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanan Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri duyurusunda ücretler belirtilmektedir.

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİM CEVAP KAĞITLARI VE İŞARETLEMELER ERİŞİME AÇILDI

2018-KPSS Ortaöğretim Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

07 Eylül 2018 tarihinde uygulanan 2018-KPSS Ortaöğretim adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 08 Kasım 2018 tarihinde saat 16.30'dan itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

Haberin Devamı

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Haberin Devamı

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

KPSS Ortaöğretim cevap kâğıtları ve aday cevaplarına erişmek için tıklayınız.