Gündem KPSS DHBT sınav giriş belgeleri açıklandı: Sınav giriş yerleri sorgulama

KPSS DHBT sınav giriş belgeleri açıklandı: Sınav giriş yerleri sorgulama

Paylaş
KPSS DHBT sınav giriş belgeleri açıklandı: Sınav giriş yerleri sorgulama

KPSS DHBT sınav giriş belgeleri heyecanla bekleniyordu. ÖSYM sınav 10 gün kala sınav giriş belgelerini adaylarla paylaştı. Sınava girecekleri yerleri öğrenmek isteyen memur adayları ÖSYM'nin sitesine hücum etti.

KPSS DHBT sınavı 9 Aralık Pazar günü gerçekleşecek. Uzun zamandır "KPSS DHBT sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak?" sorusu gündemdeydi. ÖSYM saat 10.00'da yaptığı duyuru ile sınav giriş belgelerini açıkladı. ÖSYM bir de öenmli bir konuya işaret ederek "09 Aralık 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır." uyarısnda bulundu.

Haberin Devamı

ÖSYM'DEN YAPILAN DUYURU:

"2018-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Sınava Giriş Belgeleri Açıklandı

09 Aralık 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 30 Kasım 2018 tarihinde saat 10.00’dan itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DİKKAT!

09 Aralık 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Adaylar, fotoğrafsız nüfus cüzdanı ile sınava kesinlikle alınmayacaktır.

Haberin Devamı

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KPSS DGBT SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

ADAYLAR HANGİ KONULARDAN SORUMLU TUTULACAK

Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi konularından oluşacak ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak olacak. Bu testte, "İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur'an Bilgisi (Kur'an tarihi, tecvid, Kur'an-ı anlama ve meal bilgisi), Siyer, İslam Ahlakı" konu başlıklarından sorular yer alacak.

İkinci 20 soru (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterecek. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için imam hatip okulları müfredatını içeren sorulardan oluşacak. Test "Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid ve Kelam, İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi, Dini Hitabet" konu başlıklarından oluşacak.