Gündem KPSS DHBT sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak?

KPSS DHBT sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak?

Paylaş
KPSS DHBT sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak?

Bu senenin KPSS maratonu DHBT sınavıyla sona erecek. ON binlerce kişi KPSS DHBT sınavının hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da sınav giriş belgelerinin açıklanıp açıklanmadığını kontrol ediyor ve "Sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak?" sorusunu soruyor.

KPSS DHBT sınavı 9 Aralık 2018 Pazar günü gerçekleşecek. Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarında görev almak isteyen on binlerce kişinin sınav tarihi yaklaşırken heyecanı tavan yapmış durumda... Sınava 18 gün kala ise her bir adayın internnete arattığı soru ise "KPSS DHBT sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak?" şeklinde...

Haberin Devamı

KPSS DHBT SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS DHBT sınav giriş belgeleri hakkında ÖSYM'nin geçmiş olduğu bir duyuru henüz yok. Adaylar, sınava az bir süre kala aramaları sıklaştırmış vaziyette... KPSS sınav giriş belgelerinin 2016 yılında olduğu gibi yine sınava 10 gün kala açıklanması bekleniyor.

9 Aralık 2018 tarihinde yapılacak 2018 KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) sınavının başvuruları 9-17 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak olup geç başvuru tarihi 1 Kasım 2018 olarak belirlendi. 2018 KPSS DHBT Sonuçları 4 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak.

Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi konularından oluşacak ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak olacak. Bu testte, "İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur'an Bilgisi (Kur'an tarihi, tecvid, Kur'an-ı anlama ve meal bilgisi), Siyer, İslam Ahlakı" konu başlıklarından sorular yer alacak.

Haberin Devamı

İkinci 20 soru (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterecek. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için imam hatip okulları müfredatını içeren sorulardan oluşacak. Test "Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid ve Kelam, İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi, Dini Hitabet" konu başlıklarından oluşacak.