Gündem KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT) sonuçları açıklandı! ÖSYM giriş

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT) sonuçları açıklandı! ÖSYM giriş

Paylaş
KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT) sonuçları açıklandı! ÖSYM giriş

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi) ve 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sonuçları açıklandı. Yarın açıklanması beklenen sonuçların duyurulmasının ardından yüz binlerce kişi ÖSYM'nin sitesine akın etti. KPSS ÖABT sonuçlarına erişmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri 22 Temmuz, Alan Bilgisi 29 Temmuz ve KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 5 Ağustos tarihinde gerçekleşmişti. Sınav takvimine göre sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacaktı fakat ÖSYM sürpriz bir duyuru yaparak sonuçları iki gün önceden açıkladı. KPSS ÖABT sonuçlarını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

Haberin Devamı

KPSS LİSANS SONUÇLARI

ÖSYM'DEN YAPILAN DUYURU:

"2018- KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi) ve 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sonuçları Açıklandı

2018- KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi) ve 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınavlarına ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 29 Ağustos 2018 tarihinde saat 17.00'den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SAYISAL BİLGİLER

KPSS SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Öğretmen adaylarına yakından ilgilendiren müjdeli haber Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece öğretmen adaylarının KPSS puanlarının geçerlilik süresinde değişikliğe gidildi. Düzenlemeye göre, öğretmen adaylarının KPSS’de elde ettikleri puanların geçerlilik süresinin bir yıl olmasını öngören madde yürürlükten kaldırıldı. Yeni maddede şu ifadeler yer aldı: “Madde 11 - KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS’de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.”

Haberin Devamı