Gündem KPSS Ön Lisans sonuçları beklenen tarih yaklaştı! Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

KPSS Ön Lisans sonuçları beklenen tarih yaklaştı! Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Paylaş
KPSS Ön Lisans sonuçları beklenen tarih yaklaştı! Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Yüz binlerin devlet memuru olmak için girdiği KPSS Ön Lisans sınavı 4 Kasım tarihinde gerçekleşti. Artık gözler sonuçlara çevrildi. Yükseköğretim mezunları "KPSS Ön Lisans sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna bu haftadan itibaren ağırlık verecek çünkü sonuçlar için çok az bir üsre kaldı.

KPSS Ön Lisans, ön lisans programlarından (iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar için geçerli oluyor. Memur adayları, kamuda görev alabilmek için 4 Kasım tarihinde KPSS Ön Lisans sınavına girdiler. Şimdi adaylar sonuçlara odaklanmış vaziyetteler...

Haberin Devamı

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Ön Lisans sonuçları ÖSYM'nin 2018 takvimine göre 29 Kasım 2018 günü açıklanacak. Fakat saat konusunda resmi bir açıklama yapılmış değil. 2016 yılında sonuçlar 16.30'da açıklanmıştı. KPSS Ön Lisans sonuçlarını adaylar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

KPSS TERCİH TARİHLERİ BELLİ OLDU!

KPSS-2018/2: Devlet Personel Başkanlığı bazı kurum ve kuruluşlarına 2. yerleştirme tarihi ÖSYM'nin sınav takvimi bölümünde yayınlandı. Takvime göre tercihler, 11 Aralık 2018 tarihinde başlayıp 20 Aralık 2018 günü gece saatinde son bulacak.

KPSS ÖNLİSANS SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

Haberin Devamı

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.