Gündem KPSS Ön Lisans sonuçları için son 3 gün! KPSS tercihleri ne zaman başlıyor?

KPSS Ön Lisans sonuçları için son 3 gün! KPSS tercihleri ne zaman başlıyor?

Paylaş
KPSS Ön Lisans sonuçları için son 3 gün! KPSS tercihleri ne zaman başlıyor?

Yüz binlerce yükseköğretim mezunu sabırsızlıkla KPSS sınav sonuçları için 29 Kasım tarihini bekliyor. Sınavdan başarılı not alanlar bir sonraki aşamada ise KPSS tercihlerinin ne zaman başlayacağını araştıracak.

KPSS Ön Lisans sonuçları 29 Kasım'da açıklanacak. Bu nedenle sonuçların açıklanmasına 3 gün kala heyecan tavan yapmış durumda... 29 Kasım geldiğinde en çok araştırılan konu sabahtan itibaren sonuçların saat kaçta açıklanacağı olacak. Öte yandan sonuçların ilan edilmesiyle birlikte tercih tarihleri de aratılmaya başlanacak.

Haberin Devamı

KPSS ÖN LİSAN SINAVI SAAT KAÇTA AÇIKLANIR?

KPSS Ön Lisans sonuçlarının saat kaçta açıklanacağına dair bir bilgi yok. Sonuçlar iki yıl önce saat 16.30'da açıklanmıştı. Bu sene de aynı zaman diliminde KPSS Ön Lisan sınav sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

KPSS TERCİH TARİHLERİ BELLİ OLDU!

KPSS-2018/2: Devlet Personel Başkanlığı bazı kurum ve kuruluşlarına 2. yerleştirme tarihi ÖSYM'nin sınav takvimi bölümünde yayınlandı. Takvime göre tercihler, 11 Aralık 2018 tarihinde başlayıp 20 Aralık 2018 günü gece saatinde son bulacak.

KPSS ÖNLİSANS SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Haberin Devamı

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.