Gündem KPSS Ön Lisans sonuçları tarihi belli! Peki, ne zaman açıklanacak?

KPSS Ön Lisans sonuçları tarihi belli! Peki, ne zaman açıklanacak?

Paylaş
KPSS Ön Lisans sonuçları tarihi belli! Peki, ne zaman açıklanacak?

Kasım ayının sonlarına doğru yavaş yavaş geliyoruz. KPSS Ön Lisans sınavına giren adaylar için bu ay kritik derecede önemli... Çünkü KPSS Ön Lisans sonuçları bu ayın sonuna doğru açıklanacak.

Yüz binlerce yükseköğretim mezunu 4 Kasım'da KPSS Ön Lisans sınavına girdiler. Yüzde 10'luk soru ve cevap anahtarı 6 Kasım'da yayımlandı. Şimdi memur adayları sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor ve "KPSS Ön Lisans sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu soruyor. ÖSYM'in sınav takviminden henüz haberdar olmayan adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını bilmediği için kasım ayının 3'te 2'lik dilimi geride kalırken araştırmalarını sıklaştırmış durumdalar.

Haberin Devamı

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Ön Lisans sonuçları ÖSYM'nin 2018 takvimine göre 29 Kasım 2018 günü açıklanacak. Fakat saat konusunda resmi bir açıklama yapılmış değil. 2016 yılında sonuçlar 16.30'da açıklanmıştı. KPSS Ön Lisans sonuçlarını adaylar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

KPSS TERCİH TARİHLERİ BELLİ OLDU!

KPSS-2018/2: Devlet Personel Başkanlığı bazı kurum ve kuruluşlarına 2. yerleştirme tarihi ÖSYM'nin sınav takvimi bölümünde yayınlandı. Takvime göre tercihler, 11 Aralık 2018 tarihinde başlayıp 20 Aralık 2018 günü gece saatinde son bulacak.

KPSS HAKKIDAKİ BİLGİLER

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.