Gündem KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı, adayları KPSS tercih heyecanı sardı!

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı, adayları KPSS tercih heyecanı sardı!

Paylaş
KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı, adayları KPSS tercih heyecanı sardı!

KPSS Ortaöğretim sınavına giren yüz binlerce lise mezunu dün öğlene kadar sonuçların açıklanacağı saate odaklandı. Sabahtan itibaren memur adayı ÖSYM'den duyuru beklediler. Kurum, saat 14.00'te sınav sonuçlarını açıklandı ve adaylar rahat bir nefes aldı. Şimdi başarılı olanları tercih başvuru heyecanı sardı.

KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten bir ay sonra açıklandı. Dün saat 14.00'te açıklanan sınav sonuçlarıyla birlikte yüz binler ÖSYM'ye akın etti. Sonuçların ardından ise tercihlerin ne zaman yapılacağı araştırılmaya başlandı. KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarını görüntülemek için aşağıdaki linke tıklayınız.

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS Ortaöğretim tercihleri için ÖSYM'den yapılmış henüz resmi bir açıklama yok. Tercihlerin kasım ayı son bulmadan başlaması bekleniyor.

SINAV İTİRAZI NASIL YAPILIR?

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz. Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 numaralı hesabına (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir. Sınav ücretleri bu hesaba kesinlikle yatırılmamalıdır. ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanan Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri duyurusunda ücretler belirtilmektedir.

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİM CEVAP KAĞITLARI VE İŞARETLEMELER ERİŞİME AÇILDI

2018-KPSS Ortaöğretim Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

07 Eylül 2018 tarihinde uygulanan 2018-KPSS Ortaöğretim adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 08 Kasım 2018 tarihinde saat 16.30'dan itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Haberin Devamı

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

KPSS Ortaöğretim cevap kâğıtları ve aday cevaplarına erişmek için tıklayınız.

KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

Haberin Devamı

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

Haberin Devamı