Gündem KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? Gözler o tarihte...

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? Gözler o tarihte...

Paylaş
KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? Gözler o tarihte...

İki yılda bir gerçekleşen KPSS Ortaöğretim sınavının sonuncusu 7 Ekim 2018 günü gerçekleşti. Yüz binlerce kişi soru ve cevapların açıklanmasının ardından sonuçlar hakkında az çok da olsa fikir edinenler kesin sonuçlara ulaşmak istiyor. Bu nedenle "KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?" sorusu gündemde...

"KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?" Sınav takvimine daha önce bakmayan memur adayları bu soruyu sorarak gözleri ÖSYM'ye çevirmiş durumda... Sonuçların ardından başarılı puan alanlar ise açılan kadrolara yerleşmek için fırsat kollayacak. İşte sınav sonuçlarına dair bilgiler...

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Ortaöğretim sonuçları için kesin tarihi ÖSYM daha önce sınav takviminde duyurmuştu. Takvime göre sonuçlar 8 Kasım 2018 günü açıklanacak. Adaylar, sonuç belgesini ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecek.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların ASP’leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.