Gündem KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları yarın açıklanıyor! Peki sınav sonuçları saat kaçta?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları yarın açıklanıyor! Peki sınav sonuçları saat kaçta?

Paylaş
KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları yarın açıklanıyor! Peki sınav sonuçları saat kaçta?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları için heyecan dorukta... ÖSYM daha önce belirttiği gibi 8 Kasım'da KPSS Ortaöğretim sonuçlarını adaylarla paylaşacak. Sonuçlara 1 gün kala memur adaylarının "KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusunu soruyor.

KPSS sınav sonuçları yarın açıklanıyor. Sınava giren milyonlarca memur adayı yarın sabahtan itibaren ÖSYM'nin sitesini deyim yerindeyse arşınlayacak. ÖSYM'nin saat vermemesi sebebiyle ise "KPSS sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusu gündeme oturmuş durumda...

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

KPSS Ortaöğretim sınavı iki yılda bir yapılıyor. 2014'te sınav sonuçları saat 17.30'da 2016'da ise 14.55'te açıklanmıştı. 2018 KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarının öğleden sonra açıklanması bekleniyor.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ

Sınavda yer alan her test, kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacak. Her testte örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacak.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacak. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacak. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacak. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak.

Adayların ASP’leri kullanılarak ortaöğretim düzeyi için KPSSP94 puanları hesaplanacak. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacak. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacak.

DHBT NE ZAMAN?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılıyor. ÖSYM, her yılın ilk ayların tüm bu yılın takvimini açıklıyor.

Haberin Devamı

2018 takvimine göre, bu yılki son sınav din hizmetleri sınıfında görev alacak memur adayları ilgilendiren Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 9-17 Ekim tarihleri arasında başvuruları tamamlanan DHBT 12 Aralık'ta gerçekleştirilecek.