Gündem KPSS Ortaöğretim sınav belgesi zaman açıklanacak? Sınav yerleri belli oldu mu?

KPSS Ortaöğretim sınav belgesi zaman açıklanacak? Sınav yerleri belli oldu mu?

Paylaş
KPSS Ortaöğretim sınav belgesi zaman açıklanacak? Sınav yerleri belli oldu mu?

KPSS Ortaöğretim sınavına 12 gün kaldı. Yüz binlerin merak ettiği konu ise sınav giriş belgesinin ne zaman ÖSYM tarafından duyurulacağı... Memur adayları sıklıkla arama motorlarına 'Sınav yerleri belli oldu mu?' sorusunu sorarak konu hakkında bilgi almaya çalışıyorlar.

2 yılda bir düzenlenen KPSS Ortaöğretim sınavı için beklenen an geldi. Yüz binlerce aday sınava başvurdu ve 7 Ekim 2018 tarihini sabırsızlıkla bekliyor. Fakat adayların sınava girebilmesi için en önemli belge elbette sınav giriş belgesi... Peki, sınav giriş belgesi ne zaman açıklanır.

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

İki yıl önceki KPSS sürecini incelediğimizde, KPSS Ortaöğretim'in yapılacağı tarihten 10 gün önce sınav giriş belgelerinin açıkladığını görüyoruz. Bu yıl KPSS Ortaöğretim sınavının 7 Ekim'de gerçekleşeceği göz önünde bulundurulursa sınav giriş belgelerinin 27 Eylül'de açıklanması bekleniyor. Sınav giriş belgelerinin daha önce ve daha sonra açıklanması da elbette mümkün...

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVINDA UYGULANACAK TESTLER

Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacaktır. Sınavın cevaplama süresi, 130 dakika olacaktır. Testler adaylara bir kitapçık hâlinde verilecek ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır. Testlerin içeriğine ilişkin bilgiler Tablo-1'de verilmiştir.

Haberin Devamı

DHBT, 9 Aralık 2018 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacaktır. Sınavda çoktan seçmeli sorulardan oluşacak testler uygulanacak, cevaplar cevap kâğıtlarına işaretlenecek, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucularla okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir. Sınavda uygulanacak testler aşağıda gösterilmiştir. Bu testlerin içeriğine ilişkin bilgiler de Tablo-1'de verilmiştir. Sınavda adaylar cevaplarını, cevap kâğıdında ilgili alanlara işaretleyeceklerdir. Cevap kâğıdı yerine soru kitapçıklarına yapılan işaretler kesinlikle değerlendirilmeyecektir.

SINAVA GİREN ADAYLARIN BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

2018-KPSS/DHBT SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

2018-KPSS ve DHBT’ye başvuran adaylar için ayrı ayrı Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, ilgili sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir.

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Adaylar girdikleri sınava ait Sınava Giriş Belgesini yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınava girmek mümkün değildir.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

b) NÜFUS CÜZDANI VEYA TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA GEÇERLİLİK SÜRESİ DOLMAMIŞ PASAPORT:

Haberin Devamı

Adayın sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını da yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;

Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kartlar,

Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı, geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Bunların dışında;

Sürücü belgesi,

Meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.