Gündem KPSS soruları, Ispartalı çobanın oğluna gitmiş

KPSS soruları, Ispartalı çobanın oğluna gitmiş

Paylaş
KPSS soruları, Ispartalı çobanın oğluna gitmiş

KPSS sorularının gönderildiği adres olarak gösterilen Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ne bağlı Sücüllü Beldesi'ndeki B.S., iddiaların ardından telefonlarına cevap vermeyip kendini eve kapattı. Amcası Mevlüt S., “Yeğenim soruları çalacak birisi değil. Hakkıyla kazandı” dedi

Yalvaç'a 6 kilometre uzaklıktaki 2 bin 97 nüfuslu Sücüllü'de ailesi bulunan B.S., 10 çocuklu fakir bir ailenin ortanca çocuğu olarak ilköğretimi beldede, ortaöğretimi ise Yalvaç'taki Atatürk Lisesi'nde okudu. Bursa Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitiren B.S., ataması yapılmayınca beldesine 30 kilometre uzaklıktaki Yukarıkaşıkara Beldesi'nde ücretli öğretmenlik yapmaya başladı.

Haberin Devamı

İki yıldır ücretli öğretmen olarak görev yapan B.S., bu yıl 10 Temmuz'da yapılan KPSS'ye Yalvaç'ta girdi. İddiaların ardından Sücüllü'deki köyevine kapanan B.S. telefonlarını da kapattı. B.S., DHA muhabirlerinin görüşme talebine olumsuz yanıt verirken, amcası Mevlüt S. ise “Yeğenim soruları çalacak birisi değil, hakkıyla kazandı. Okul kapandıktan sonra beldeye geldi. Dağda koyun güdüyordu. Gitti sınavını verdi, tekrar koyunların peşine düştü” dedi.

Yeğeniyle ilgili iddiaların soruşturulacağını belirten Mevlüt S., “Savcı ve hakim çağırırsa gider ifadesini verir” dedi. Sücüllü Belediye Başkanı AK Partili Şenel Özkanlı, B.S.'nin ailesinin beldede 'Sobacılar' lakabıyla anıldığını, bu ismin de dedesinin geçmişte soba tamircisi olmasından kaynaklandığını söyledi.

Haberin Devamı

B.S.'nin babasının çobanlık yaptığını ve 10 çocuğu olduğunu bildiren Özkanlı, “Mustafa S. kendi halinde, sosyal demokrat yapıda bir aile reisi. İki oğlu İstanbul'da ticaret yapıyor. Bir oğlu engelliler öğretmeni. B.S. yaz aylarında beldede bulunur ve genellikle babasının dağdaki koyunlarını güder. Düzgün bir aile olarak biliniyorlar” diye konuştu.

FACEBOOK'TAKİ KPSS YORUMU

B.S.'nin Facebook'taki kişisel sayfasındaki KPSS ile ilgili ilginç yorumda şu görüşler yer aldı: “İşte bir zamanların peygamber mesleği öğretmenliğin düştüğü hale. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Gençliğimizin baharında KPSS sınavlarına girmekle çürüyor. Bir de Atatürk 'Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' demişti. Öğretmenler sosyal ve zihinsel olarak rahat değiliz ki yeni nesil bizim eserimiz olsun.”

İbrahim LALELİ- Onur BAYRAM/ISPARTA, (DHA)

İLGİLİ HABERLER

KPSS'DE KOPYANIN BELGESİ

KPSS YENİDEN YAPILABİLİR