Gündem KPSS'yi 1 dakikayla kaçırdılar! Yine sınav, yine aynı manzara

KPSS'yi 1 dakikayla kaçırdılar! Yine sınav, yine aynı manzara

Paylaş
KPSS'yi 1 dakikayla kaçırdılar! Yine sınav, yine aynı manzara

İki yıllık mezunlar için iki senede bir yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı, Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya’da da vardı. Geç kaldığı için sınava giremeyen adaylar ise büyük üzüntü yaşadı. Yozgat'ta ise yol yapım çalışması nedeniyle sınava geç kalarak giremeyen adaylar görevlilerle tartıştı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) iki yıllık mezunlar için iki senede bir yaptığı KPSS, sabah saat 10.15’de başladı. Sınavda toplam 120 soru sorulurken, sınav süresi ise 130 dakika olarak belirlendi. Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da sınava girecek olan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara akın etti. Okulların önünde zaman zaman araç kuyrukları oluştu. ÖSYM’nin ’15 dakika’ kuralından dolayı saat 10.00’dan sonra adaylar içeriye alınmadı.

Haberin Devamı

YİNE GEÇ KALDILAR!

Geç kaldığı için okul önünde ellerinde nüfus cüzdanları ve sınav belgeleriyle kalan öğrenciler büyük üzüntü yaşadı.

YOZGAT'TA YOL YAPIM ÇALIŞMALARI NEDENİYLE SINAVA YETİŞEMEDİLER

Yozgat’ta KPSS Ön Lisans Genel Yetenek Genel Kültür sınavı heyecanı yaşandı. Sınav merkezlerine gelen adaylar giriş belgeleri ve kimlikleri kontrol edilerek sınava alındı. Bozok Üniversitesinde sınava giren adaylar, karayolları tarafından üniversite yolunda yapılan asfalt çalışmaları nedeniyle gecikme yaşadığını öne sürdü. Sınav kapılarının 10.00’da kapanması nedeniyle bazı adaylar zamanla yarıştı. Kimi adaylar ise saniye farkıyla sınava girerken yaklaşık 15 öğrenci de bir dakikayla sınava giremedi.

Sınava giremeyen öğrenciler karayolu başta olmak üzere belediye ve trafik akışını yeterince sağlayamayan trafik ekiplerini suçladı. Sınava 1 dakika geç kalan öğrenciler dakikalarca sınav görevlilerine dert yandı. Sınava geç kalan adaylardan Mehmet Udun, yol yapım çalışmaları nedeniyle sınava geç kaldığını söyleyerek görevlilerle uzun süre tartıştı.

Haberin Devamı