Ekonomi Krediyle ilgili flaş karar! Herkesi ilgilendiriyor, 12 ay uygulanacak...

Krediyle ilgili flaş karar! Herkesi ilgilendiriyor, 12 ay uygulanacak...

Paylaş
Krediyle ilgili flaş karar! Herkesi ilgilendiriyor, 12 ay uygulanacak...

AK Parti, milyonlarca kişiyi ilgilendiren kanun teklifini Meclis'e sundu. İçerisinde çok önemli maddeler olan teklifte öne çıkan başlıklardan biri de kredi oldu. Buna göre, kredi desteği 12 ay süreyle uygulanacak. İşte detaylar...

Kredi faiz veya kar payı desteği 12 ay süreyle uygulanacak. Mikro ve küçük ölçekli işletmeler, likidite sıkıntısını karşılamak ve istihdamı desteklemek için ilave olarak istihdam ettikleri sigortalılar için ödemeleri gereken sigorta primlerini, 30 Haziran 2022 tarihine kadar kullandıkları kredi faiz veya kar payı bakiyesinden düşürebilecek. Bu kapsamda kredi garanti kurumlarınca kredi faiz veya kar payı bakiyesinden düşülen tutar Fondan karşılanacak.

Haberin Devamı

KREDİ DESTEĞİ 12 AY UYGULANACAK

Sağlanan kredi faiz veya kar payı desteği, destek kapsamına giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacak. Bu madde kapsamına giren iş yerleri ilave olarak işe aldığı en fazla beş sigortalı için bu destekten yararlanacak.

İş yeri ile ilgili muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin yasal süresinde verilmemesi, primlerin yasal süresinde ödenmemesi ve SGK'ya prim, idari para cezası, bunlara ilişkin gecikme cezası, gecikme zammı borcu bulunması ya da mahkeme kararıyla veya yapılan kontrol ve denetimlerde çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği, bildirilen sigortalıyı fiilen çalıştırmadığının tespiti halinde bu destekten yararlanılamayacak.

Ancak SGK'ya olan prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarını tecil ettiren, taksitlendiren veya yapılandıran işverenler, bu taksitlendirme veya yapılandırma devam ettiği sürece bu imkandan yararlanabilecek.

Haberin Devamı

Belirtilen şartların sağlanması kaydıyla yararlanma süresini aşmamak üzere, destekten yararlanılmış olan sigortalının destek süresini tamamlamadan işten ayrılıp yeniden işe başlaması halinde, söz konusu sigortalıdan dolayı yeniden işe başladığı tarihteki durumu dikkate alınarak, bu destekten kalan süre kadar yararlanmaya devam edilecek.