Kremalı mantar çorbası tarifi: Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır?

Kremalı mantar çorbası tarifi: Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır?

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve size hastalıklara karşı korunmada yardımcı olacak kremalı mantar çorbası tarifi oldukça lezzetli bir tariftir. Evde kremalı mantar çorbası tarifini oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilir ve şık sunumlar eşliğinde servis edebilirsiniz. Eğer kremalı mantar çorbası nasıl yapılır merak ediyor ya da kremalı mantar çorbası tarifi mi arıyorsunuz? Püf noktaları, yapılışı ve malzemeleri haberimizde.

03 Aralık 2020, Perşembe 22:19 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Sağlıklı bir çorba tarifi arıyorsanız kremalı mantar çorbası tarifi tam size göre bir tarif olacaktır. oldukça lezzetli olan kremalı mantar çorbası tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz çorbalardan birisidir. Eğer kremalı mantar çorbası nasıl yapılır merak ediyor ya da kremalı mantar çorbası tarifi mi arıyorsunuz? Püf noktaları, yapılışı ve malzemeleri haberimizde.

Kremalı mantar çorbası tarifi

Kremalı mantar çorbası malzemeleri

  • 250 gram mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kremalı mantar çorbası yapılışı

Üzerlerini nemli bir bez yardımıyla temizlediğiniz mantarları küçük parçalar ya da ince dilimler halinde kesin. Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin. 3 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurmaya başlayın. Mantarları katıp hafif bir renk alıp suyunu çekene kadar kuru soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün. Kavrulan mantar ve kuru soğanlara sıcak su ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırıp azar azar un ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırıp kokusu çıkana kadar kavurun. Kaynamakta olan çorba suyundan kavrulmuş una ilave edip bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırarak kıvamını açın. Hazırladığınız unlu terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile tatlandırın. Aralarda karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Son olarak kremayı ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. İnce ince doğranmış maydanoz yaprakları eşliğinde sıcağı sıcağına servis yapın.



Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Rafine şeker tüketmek istemeyenler için şekersiz tatlılar