Ekonomi Kritik hafta hareketli başladı

Kritik hafta hareketli başladı

Paylaş
Kritik hafta hareketli başladı

Piyasalar, Fed ve TCMB'nin faiz karalarını açıklayacağı kritik haftaya girdi. Dolar/TL, 3,74 seviyelerini test ederken, euro 4 liranın üzerinde...

Bu haftanın piyasalar açısından en önemli iki gündemi; 15 Mart'ta Fed'in ve 16 Mart'ta TCMB'nin vereceği faiz kararı... Analistlere göre, oldukça önemli bir gündeme sahip olacak bu hafta, dünya piyasaları için önümüzdeki 2-3 aylık dönemin trendini belirleyebilir. Fed'in 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesi sürpriz olmayacak.

TCMB'nin ise küresel dalgalar karşısında para politikasında sıkılaşmayı sürdürmesi bekleniyor. Bazı uzmanlar, Merkez Bankası’nın normal kanallar içinde piyasaya verdiği para miktarını azaltmasını ve fonlama faizini geç likidite faizi olan yüzde 11’e yaklaştırmasını öngörüyor.


DOLAR 3.75 İLE HAFTAYA BAŞLIYOR


Dolar/TL geçtiğimiz hafta, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımını artırma ihtimalinin artmasıyla yükseliş trendinde idi. Haftanın son gününe 3,76'dan başlayan dolar/TL ABD tarımdışı istihdam verisinin ardından 3,73'e geriledi. Düşüşü TCMB'nin likidite adımları da destekledi. Yurtdışı işlemlerde sabah 3.7490 seviyesini test eden dolar/TL saat 08.45 itibariyle 3.7385 seviyesinde.

EURO, 4 LİRANIN ÜZERİNİ DENEDİ


Euro/TL ise sabah saatlerinde 4 liranın üzerini test etti. 4.0072 seviyesini gören Euro/TL, 4 seviyelerinde. Eurodaki hareketlenmede, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) tahvil alım programı sona ermeden faiz artırıp artıramayacağı konusundaki belirsizlik de etkili oluyor.

Haberin Devamı