Spor Kritik karar bugün açıklanıyor

Kritik karar bugün açıklanıyor

Paylaş
Kritik karar bugün açıklanıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi, Etik Kurul'un çalışmalarına zaman kazandırmak liglerin en erken 26 Ağustos, en geç 9 Eylül'de başlatmayı planladığı öğrenildi

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar lig takvimi ile ilgili kesin kararın bu akşam saatlerinde yazılı olarak açıklanacağını söyledi.

Sıcaklıkları gerekçe göstererek, "Biz olduğumuz sürece Ligler Ağustos ayının sonundan önce başlamayacak" sözleriyle erteleme mesajı veren TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetiminin kesin kararını bu akşam yazılı olarak açıklanacak.

EYLÜL'ÜN BAŞINDA İKİ MİLLİ MAÇ VAR

Milli takımın 2 Eylül'de Kazakistan ve 6 Eylül'de Avusturya ile oynayacağı Euro 2012 eleme grubu maçlarını da hesaba katan federasyon, futbolcuların form tutması için zaman kalmadığını ve 1-2 avrupa mücadelesi haricinde resmi maç oynamadan milli maçlara çıkılacak olmasının sıkıntısını da yaşıyor.

Öte yandan İstinye'deki TFF merkezinde kamera sistemi, parmak izi ve şifreli giriş çıkışı olan kozmik odada saklanan savcılığın gönderdiği dosyaların bulunduğu bu odaya sadece Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay giriyor.

İncelemelerin detaylı bir şekilde yapılacağı ve uzun zaman alacağı tahmin edilirken, Federasyon'un ayrıca yarın Süper Lig ve Bank Asya takımları başkanlarını ile toplanması bekleniyor.

Önce Bank Asya kulüp başkanları ile görüşmeler yapılacak. Ardından Süper Lig başkanları toplantıya alınacak ve liglerin başlama tarihi kararlaştırılacak.

Uğur Demirkırdı/DHA

Haberin Devamı