Kayseri KTB Başkanı Bağlamış: Yeme noktasında endişe yok, sadece hile var

KTB Başkanı Bağlamış: Yeme noktasında endişe yok, sadece hile var

Paylaş
KTB Başkanı Bağlamış: Yeme noktasında endişe yok, sadece hile var

KTB Başkanı Bağlamış: Yeme noktasında endişe yok, sadece hile var

Olcay DÜZGÜN-Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sucuklara tek tırnaklı ve kanatlı hayvan eti katan firmaları ifşa etmesi üzerine yaptığı açıklamada "Yeme noktasında endişe yok, sadece hile var. Bu yapılanları da kabul etmiyoruz" dedi.
Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış ve yönetim kurulu üyeleri merkez Kocasinan ilçesi Buğdaylı mahallesinde Kayseri'de kurulacak olan hayvan pazarı ile ilgili lansman toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Bağlamış, "Kayseri et ve et ürünleri üretim merkezidir. Ancak, ulusal anlamda hitap edecek bir hayvan pazarımız yoktu ve üreticilerimiz bu anlamda sıkıntılar yaşıyordu. Projenin besicilerimize kazandıracağı avantajlar söz konusudur. Bu proje sayesinde kayıt dışılığın önüne geçeceğiz. Fiyat dengesi korunması sağlanacak. Üreticilerimizin önünü görebileceği dengeli bir sisteme geçilecek" dedi.
'2020 HAZİRAN AYINDA TAMAMLANACAK'
Bağlamış, Kayseri Ticaret Borsası olarak bu sürecin sağlıklı yürütülmesi adına hem üretici hem tüketicinin yanında olacak bu sistemin garantörü olacaklarını ifade ederek, "Kayseri Ticaret Borsası Yönetimi olarak göreve geldikten sonra yaptığımız çalışmalarda, Kayseri Hayvancılığının böyle bir ihtiyacı olduğunu tespit ettik ve gerekli fizibilite çalışmalarını yaptıktan sonra proje çalışmalarına başladık. Projeyi hazırlamadan önce, Türkiye’de faaliyet gösteren çeşitli canlı hayvan borsalarını Edirne, Çorum, Afyon gibi şehirleri inceledik. Oralardaki eksiklikleri tespit edip, bize uygun modern bir proje hazırlattık. Hayvan pazarının kurulacağı alan 7 bin 688 metrekaredir. Canlı Hayvan Borsamız 1500 büyükbaş hayvan ve 1000 küçük baş hayvan kapasitesine sahip olacak. Tesisi 2020 Haziran ayına kadar bitirip faaliyete geçirmeyi de planlamaktayız" diye konuştu.
'SUCUĞA DANA BAŞ ETİ, TAVUK ETİ KARIŞTIRMIŞLAR'
Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış lansman toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bağlamış, Kayseri'de bazı firmaların da aralarında bulunduğu Tarım ve Orman Bakanlığının açıkladığı taklit ve tağşiş ürün satan firmaları hakkında görüşünün sorulması üzerine, "Dana etinden olması gereken sucuklara tavuk eti ve dana baş etinden oluşan etler karıştırılmıştır. 2016 yılında şu anda Kayseri'de faaliyet göstermeyen bir firma tarafından tek tırnaklı et çıktığı konularına vakıfım. O firma şu anda faaliyet göstermiyor. Vatandaşlarımızda yeme noktasında endişe oluşmamasını istirham ediyorum. Üreticilerimiz şöyle bir hataya düşmüş. Satış rakamı yüksek olan ürünlerine ürün fiyatları daha az olan ürünler katarak vatandaşlarımızı aldatmaya gitmişler. Biz bunun takipçisiyiz. Bu firmaları disiplin kurulumuza sevk ettik. Kayseri'de çıkan karışımlar dana baş eti ve tavukla buluşuyor. Kayseri Ticaret Borsası olarak yakın zamanda İstanbul'da Pastırma Sucuk festivali düzenleyecektik. Bu haber bizi çok derinden etkiledi. Afyon, Kayseri sucukları ile ilgili iddialarda bulunuyordu. Şu an Afyon'un ürettiği sucuk Bizim ürettiğimiz sucuğunun önüne geçmiş olacak. Bu bizim için kabul edilebilir birşey değil. Kayseri olarak bu konuyu çok dillendirmemeliyiz. Yeme noktasında endişe yok, hile var. " dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı