Kayseri KTO Başkanı Gülsoy’dan ‘soykırım’ tepkisi

KTO Başkanı Gülsoy’dan ‘soykırım’ tepkisi

Paylaş
KTO Başkanı Gülsoy’dan ‘soykırım’ tepkisi

KTO Başkanı Gülsoy’dan ‘soykırım’ tepkisi

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Nisan ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Ömer Gülsoy, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarıyla ilgili ‘soykırım’ ifadesine tepki göstererek, "Yok hükmünde olan bu açıklamayı yapanlar önce kendi karanlık, kirli, insanlık dışı geçmişine baksınlar" dedi.
KTO Nisan ayı meclis toplantısı pandemi koşulları nedeniyle online olarak yapıldı. Cengiz Hakan Arslan'ın Meclis Başkanlığı yaptığı toplantıda faaliyet raporları okunarak üyelerce oylandı. Meclis toplantısında konuşan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, 1915 olaylarıyla ilgili ABD Başkanı Joe Biden’in ‘soykırım’ ifadesine tepki göstererek, "ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarını 'Ermeni soykırımı' olarak tanımlamasını ve yaptığı mesnetsiz açıklamalarını da yok sayıyor ve şiddetle kınıyoruz. Kendi karanlık, kirli, insanlık dışı geçmişine bakmayanlar Türkiye’yi ‘soykırım yaptı’ diye itham ediyor. Tarihi şan ve şerefle dolu, dünyaya insanlık ve medeniyet götürmüş asil bir millet hakkında tarihi olmayan karar veremez. Yok hükmünde olan bu açıklamayı yapanlar önce kendi karanlık, kirli, insanlık dışı geçmişine baksınlar. Şanlı tarihimizde bir tek kara leke olmayan devletimiz, nice devletler kurmuş hak ve adaletten yana zalimlerin ve haksızlıkların karşısında, mazlumların yanında olmuştur. Biz her zaman hak yolunda mücadele etmiş bir milletiz. Geçmişinde sömürge, katliam olan devletlerden asla olmadık” diye konuştu.
KTO Başkanı Gülsoy, ekonominin önemine değinerek, "Türkiye, salgın yılı olarak kayıtlara geçen 2020 yılını yüzde 1,8 büyümeyle kapatan ender ülkelerden birisi oldu. Şu yaşadığımız siyasi, hain olumsuzluklara baktığımızda biraz başarılı olsak, biraz büyümeye kalksak, farklı mecralarda bizi aşağıya çekmek isteyen sözde müttefiklerimiz, hainler ve işbirlikçileri bizim gelişmemizi asla istemiyorlar. Bizlerde inadına canla başla daha çok çalışacağız, istihdam, üretim, yatırım ve daha çok ihracat yapacağız. Tam kapanma süresinde zor durumda olan işletmelerimize yardımcı olabilmek için kredi ödemelerinin ve kamu alacaklarının ötelenmesi gerekir. Bu kapalı süreç içerisinde borcu olanlara, çeki senedi olan işletmelerimize da kolaylık sağlanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı