Kayseri KTO’da 'Kripto Paralar ve Blok Zincir’ konulu eğitim

KTO’da 'Kripto Paralar ve Blok Zincir’ konulu eğitim

Paylaş
KTO’da 'Kripto Paralar ve Blok Zincir’ konulu eğitim

KTO’da 'Kripto Paralar ve Blok Zincir’ konulu eğitim

KAYSERİ,(DHA)-KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) tarafından online olarak ‘Kripto Paralar ve Blok Zincir’ konulu eğitim programı düzenlendi.
KTO eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlenen online eğitim toplantısına, KTO Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal, Şevket Uyar ve Genel Sekreter Mevlüt Çil, Stratejik Yönetim Danışmanı Erkin Şahinöz ile KTO üyeleri katıldı. KTO Yönetim Kuruşu Üyesi Latif Başkal, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz hafta ilk oturumunu yaptığımız Kripto Paralar ve Blok Zincir Eğitiminin bu hafta ikinci oturumunu yapıyoruz. Kripto paralar ile andığımız ve blok zincir dediğimiz uygulamanın aslında hayatımıza ne kadar girdiğini, tüketici taleplerinden aldığı ürünün menşeinin nerden geldiğinden, tapu ve finansal işlemlere kadar birçok konuda her geçen gün biz pek hissetmesek de hayatımızın içerisine giriyor. 20-25 yıllık bir geçmişi olan oluşumun tabir-i caizse binlerce yıllık dünya ticareti içerisine ne kadar hızlı bir şekilde yerleştiğini, birkaç yıl sonra kısa vadede dünya ticaret hacminin çok ciddi bir kısmının blok zincir üzerinden yapılacağını hocamız anlatacak. Eğitim programımızın tüm katılımcılarına teşekkür ederiz” diye konuştu.
Online olarak düzenlenen programın konuşmacısı Erkin Şahinöz ise, kripto paralara değinerek, “Kripto para aleminde bitcoin buranın rezerv parasıdır. Yüzde 56 ağırlığa sahip ama giderek düşüyor. Çünkü coin sayısı artıyor, diğer coinler popülerleşmeye başlıyor. Dolayısıyla kripto para ve blok zincir dünyası için bitcoinin yüzeysel olarak ağırlığının düşmesi iyi bir şey. Fiyatı 58 bin 200 dolar. Piyasa değeri 1 trilyon doların üzerinde. Neredeyse Türkiye ekonomisinin 1.5 katı büyüklüğüne ulaşmış sadece bir kripto para. Ethereum son günlerde hareketlendi. 2 bin 65 dolar oldu. Bitcoin 90 dolarlarla başlamış 2017 sonunda ise yükselişe geçmiştir. Bunun sebebi bireylerden kaynaklı" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı