Kayseri KTO’da ‘Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’ toplantısı yapıldı

KTO’da ‘Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’ toplantısı yapıldı

Paylaş
KTO’da ‘Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’ toplantısı yapıldı

KTO’da ‘Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’ toplantısı yapıldı

KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) ile KOSGEB iş birliğinde ‘Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’ bilgilendirme toplantısı düzenlendi. KTO Başkanı Ömer Gülsoy, “KOSGEB destekli istihdam programı işletmelerimize kolaylık, istihdama da büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.
KTO Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin, KOSGEB Kayseri İl Müdürü Ahmet Özbekler ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantının açılışında konuşan KTO Başkanı Gülsoy, “Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yeni ekonomi modeline güveniyor ve inanıyoruz. Aynı zamanda bu ekonomi modelimizin iyi bir tarım politikasıyla desteklenmesi gerektiğini söylüyoruz. Yeter ki arkasında hep birlikte kararlı bir şekilde duralım diye düşünüyoruz. Bizimde istediğimiz öngörülebilirlik ve istikrar uğruna alınan önlemleri de çok olumlu ve pozitif buluyoruz. Enflasyonun düşük, faiz oranlarının makul, döviz kurlarının istikrarlı olduğu bir yapıya kavuşmamız lazım. Alınacak önlemlerle buna da ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Yeni ekonomi modelinin üreticilere, sanayicilerimize ve yatırımcılara güven verdiği belirten Başkan Gülsoy, “Kapasite kullanımlarının daha da artacağı, yurt içi satışlarının artış göstereceği, ihracat potansiyelinin güçleneceği, yeni yatırımlarının hız kazanacağını düşünüyoruz. Bu yeni dönemde Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı işletmelerimize kolaylık, istihdama da büyük katkılar sağlayacaktır. Binlerce kadın ve gencimize iş kapısı açacak, hizmet ve ticaret sektöründeki işletmelere nefes aldıracak bu KOSGEB destekli istihdam programından, kriterleri uyan tüm işletmelerimizi faydalanmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin ise, “Bu işletmelerimiz içerisinde imalat sanayi ile birlikte toptan perakende ticaret ve tamamlayıcı bazı sektörler var. Pandemiden en fazla etkilenen sektörleri buraya dahil ettik. İşe kimleri alabileceğimize gelirsek eğer; küçük ve mikro ölçekli işletmelere yeni mezun veya daha önceden mezun olmuş olabilir, geçmişte toplam 180 pirim gününe sahip 1981 yılı doğumundan daha genç olan gençlerimizi ve yeni mezunlarımızı işe alabiliyoruz. Burada da 2021 yılındaki ortalama çalışan sayısına ilave bir istihdam istiyoruz. Yeni istihdamınızı da 12 ay boyunca sürdürmelerinizi taahhüt etmelerini sizlerden istiyoruz” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı