Gündem Kuaförlerden sığınmacılara bayram hediyesi

Kuaförlerden sığınmacılara bayram hediyesi

Paylaş
Kuaförlerden sığınmacılara bayram hediyesi

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Erzurum'a gelen ve harabe evlerde yaşayan sığınmacı ailelerin çocuklarına 9 kuaför, bayram için saç kesimi ve makyaj yaptı

Uzun süredir saçlarına tarak değmeyen ve aynaya bakmayan çocukların ve genç kızların yüzü güldü. Bayram öncesi 300 genç kıza yapılan makyajla savaşın izleri biraz olsun kapatılmaya çalışıldı.

Haberin Devamı

'Çocuk Gelinlere Hayır' kampanyası ile uluslararası ödüle layık görülen kuaför Ahmet Kemal Özerbaş ekibiyle birlikte, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Erzurum'da birçoğunun kiraladığı gecekondu evlerde yaşam savaşı vermeye başladığı sığınmacı ailelerin yaşadıkları yerlerde, aylardır saçlarına tarak değmeyen kız çocuklarının imdadına yetişti. Yaşları 4 ila 18 arasında değişen yaklaşık 300 kıza bayram öncesi bakım yapan Kemal Özerbaş ve ekibi çocukların uzun süredir gülmeyen yüzlerine tebessüm getirdi.

Harabeye dönmüş evlerinde veya mahalle aralarında çocukların saçlarını kesip, bakım ve makyaj yapan Özerbaş ve ekibi bir haftada yaklaşık 300 çocuğu bayrama hazırladı. Evlerine kadar gelen bu fırsatı kaçırmak istemeyen sığınmacılar, kuaför Ahmet Kemal Özerbaş'ın etrafını sardı. Mesleğinde unutulmaz günlerden birini daha yaşadığını belirten Özerbaş şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bayram öncesi mülteciler için ne yapabiliriz diye düşünürken aklımıza bayram öncesi onların da kuaföre gitme hakları olduğunu düşünerek evlerine kadar gittik. Bir anda etrafımızı kuşattılar. Bayram nedeniyle iş yerimizdeki yoğunluğa rağmen üçer kişilik 3 ayrı ekiple sığınmacıların yaşadığı mahallelere gittik ve kızların saçlarını kesip, bakım yaptık. Saçı kesilip makyajı yapılan kızların aynaya gülerek bakması onlar kadar bizi de çok mutlu etti.

Artık her bayramda, kadınlar gününde, anneler gününde sığınmacıların yaşadığı yere gidip onların bu sevincine ortak olacağız. Savaşın izlerini makyajla kapatmaya çalışacağız. Bu sene hem ülkemizde hem dünyada üzücü olaylar oldu. Umarım önümüzdeki günler barışın daha ön planda olduğu başta sağlık olmak üzere keyifli ve güzel yıllar geçiririz."

DHA