Türkiye (Son Dakika) Küçük çocuğu sel suları böyle yuttu

Küçük çocuğu sel suları böyle yuttu

Paylaş
Küçük çocuğu sel suları böyle yuttu

Geçen hafta İstanbul'u felç eden sağanak yağmur sırasında, evine gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışan 8 yaşındaki çocuk sulara böyle kapıldı

Ciğerleri su dolan ve kalbi duran küçük çocuk, hastanedeki müdahaleyle hayata döndürüldü. Ancak durumu kritik olan küçük Sinan, yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor

İstanbul’da bir hafta önce hayatı felç eden sağanak yağış Üsküdar’da bir çocuğun sele kapılmasına neden oldu. 8 yaşındaki Sinan Vardar, caddeden hızla akan suya kapılarak sürüklenmesi bir amatör kamera tarafından görüntülendi. Bir hastanede yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren küçük çoçuğun babası, belediyeyi suçluyor.

İSTANBUL AFETİ YAŞAMIŞTI

Geçtiğimiz Cuma günü İstanbul trafiğini durma noktasına getiren sağanak yağış Üsküdar’da bir faciaya neden oldu. Üsküdar Selami Ali İlköğretim okulu 2. Sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Sinan Vardar, okuldan eve geldikten sonra ekmek almak için Selanikler Caddesi’nde bulunan bakkala gitti. Ekmeği alıp döndüğü sırada sağanak yağmura yakalanan küçük Sinan kaldırımda koşarak evine ulaşmaya çalıştı.

Yola çıkan Sinan bu sırada hızla akan sele kapıldı ve kaldırım kenarı boyunca sürüklenmeye başladı. Sırt üstü düşen talihsiz öğrenci sürüklenirken ayağa kalkmaya çalıştı ancak bu kez de yüz üstü sürüklenmeye başladı. Bu şekilde yaklaşık 20 metre sürüklenen Vardar, park halindeki otobüsün arka lastikleri arasına sıkıştı.

ÇEVREDEKİLER YARDIMA KOŞTU

Küçük çocuğu düştüğünü gören çevre sakinleri çığlık çığlığa yardım istedi. Otobüsün yanına koşan ve olay anında izinli olduğu öğrenilen polis memuru Halis Demirhan, küçük Sinan’ın otobüsün altından çıkarmaya çalıştı. Çevredeki vatandaşlar da buldukları iki kriko vasıtasıyla otobüsü birkaç santim yükseltmeyi başardılar. Otobüsün altında yaklaşık 40 santimetre yüksekliğe ulaşan su nedeniyle ciğerleri hızla su dolan Sinan uzun uğraşlar sonunda kurtarıldı

HEMEN HASTANEYE KALDIRILDI

Sudan çıkarıldığında nefes almayan küçük çocuğa ilk müdahaleyi Halis Demirhan yaptı. Demirhan yaptığı müdahale ile Sinan'ın ciğerlerine dolan suyun çıkması sağladı. 112 ekiplerinin uzun süre gelmemesi üzerine bir araçla olay yerine yakın olan özel bir hastaneye kaldırılan Sinan Vardar’ın kalbi hastane yolunda durdu.

Hastanede 15 dakika boyunca yapılan kalp masajı ile yeniden hayata döndürülen Sinan Vardar, bu kez yoğun bakım ünitesi bulunan Kadıköy Şifa Hastanesi’ne nakledildi. Burada yapılan inceleme minik öğrencinin ciğerlerinde bol miktarda su ve kum olduğu ortaya çıkarken beynin oksijensiz kalması nedeniyle Vardar’ın bir süre daha uyutulmasına karar verildi.

Ölümle pençeleşen Sinan Vardar, Cuma gününden beri 2 kez uyandırılmasına rağmen gerekli tepkileri vermedi ve bilinci de henüz açılmadı. Hastanın çocuk olmasından dolayı beynin toparlanmasını umut ettiklerini belirten doktorlar Vardar’ı uyutmaya devam ediyor.

'MAZGALLAR KALDIRILDI'
İDDİASI

Acılı baba Sezer Vardar’ın hastane önündeki umut dolu bekleyişi sürüyor. Baba Vardar, olayda Üsküdar Belediyesi’nin büyük ihmali olduğunu savundu. Olayın meydana geldiği Selanikler Caddesi ve çevresindeki sokakların kısa süre önce yenilendiğini belirten Sezer Vardar, çevre sakinlerinin tüm uyarılarına rağmen var olan mazgalların kaldırıldığını söyledi. Söz konusu caddenin eğimli olması yetmezmiş gibi 9 eğimli sokağın da bu caddeye açıldığını belirten acılı baba," O sağanakta 9 sokaktan akan su eğimle daha da hızlandı ve 30 kiloluk çocuğu sürükledi. Bu kaldırımları yaparken yağmuru düşünmediler mi? Bu ihmali hesabını mahkeme arayacağım. O gün tek sürüklenen benim oğlum değildi. Aynı caddede daha yukarda bir kız çocuğu daha sürüklenirken kurtarıldı. Hangi mantıkla altyapısız kaldırım inşa ettiler. Her sağanakta dere kenarında mı yaşıyor olacağız “dedi.

Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA