Yaşam Küçük de olsa bir katkı sağladık

Küçük de olsa bir katkı sağladık

Paylaş
Küçük de olsa bir katkı sağladık

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar, "TMF olarak gerçekleştirdiğimiz bu seyahatte uğradığımız her yerde yüzlerce bağış alarak bu sisteme küçük de olsa katkı sağladığımızı düşünüyoruz" dedi

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından pazartesi günü Ankara'dan başlayan organ bağışına destek turunu katılanlar, Bodrum'a ulaştı.

Haberin Devamı

Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 kişilik motosikletli gruba, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Üzerlerinde "Organ bağışlarımızla umudunu kaybedenlere umut olmak üzere yola çıkıyoruz" yazılı tişörtler giyen motosikletliler, organ bağışının önemine dikkati çekti.

Tur hakkında gazetecilere bilgi veren Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, federasyon olarak sportif etkinliklerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de büyük destek verdiklerini söyledi. Bin 800 kilometrelik parkur oluşturduklarını belirten Uçar, şöyle konuştu:

"Gittiğimiz her yerde binlerce insanın dikkatini çekecek bir etkinliği gerçekleştirmiş olduk.İnsanımız üzerinde durmamız gereken konuların ancak bu şekilde farkına varabiliyor. Biz de TMF olarak motorlarımızla gerçekleştirdiğimiz bu seyahatte uğradığımız her yerde yüzlerce bağış almak suretiyle bu sisteme küçük de olsa bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz.

Haberin Devamı

25 bin insanımız şu anda hastane odalarında acil servislerde organ bağışı için bekliyor. Günde 3 bin kişi vefat ediyor. İhtiyacın üzerinde potansiyele sahibiz. Umut ediyorum ki umudunu kaybetmek üzere olan veya umudunu kaybetmiş olan insanlara bir ışık olur." Tura katılan makine mühendisi Serdar Demirci, Türkiye'de organ bağışının önemini ortaya koymak için çalıştıklarını söyledi.

Herkesi organ bağışına davet eden Demirci, "Bu kadar yolu eşimle geldik" dedi. Eşiyle tura katılan Alman uyruklu hemşire Kristina Demirci ise organ bağışının çok önemli olduğunu vurguladı. Kristina Demirci, herkesin organ bağışında bulunması gerektiğine işaret etti. Öte yandan organ bağışına yaptığı beste ile destek veren müzisyen Ogün Bülent de şarkısını seslendirdi. Gönüllü motosikletli grubun yarın Antalya'da olması bekleniyor.

AA