Türkiye (Son Dakika) Küçük Kerem sağ gözü için yardım bekliyor

Küçük Kerem sağ gözü için yardım bekliyor

Paylaş
Küçük Kerem sağ gözü için yardım bekliyor

Küçük Kerem'in görebilmesi 26 bin 300 TL'ye bağlı Mersin'de 2,5 yaşında iken sağ gözüne demir batan ve görme duyusunu kaybeden 7 yaşındaki Kerem Kaya'ya özel bir göz hastanesinden umut ışığı yandı

Yaklaşık 4 yıl önce babaannesi kendisine ranza yaparken gözüne demir batan Kerem Kaya’nın sağ gözü o günden beri görmüyor. Mersin ve çeşitli illerde birçok hastaneye götürülen Kerem için uygulanan tedavilerden sonuç alınamazken, en son gittikleri Ankara'da özel bir göz hastanesinde Kerem'e umut ışığı doğdu. Ancak maddi imkansızlıklardan dolayı ameliyat olamayan Kerem’in ameliyatı için 26 bin 300 TL gerekiyor.

Haberin Devamı

ARKADAŞLARI DALGA GEÇİYOR DİYE OKULA DA GİTMEK İSTEMİYOR

Çilek Mahallesi'nde yaşayan Kerem, arkadaşları dalga geçiyor diye okula gitmek de istemiyor. Babaanne Gülay Kaya, oğluna yatak odası yapmak için eski mutfak tezgahını kırmaya çalıştığını, o sırada tezgahtan çıkan bir inşaat demirinin Kerem'in gözüne değdiğini söyledi.

Çalışırken Kerem'in yanında olmadığını belirten Kaya, "İnşaat pisliğini atarken yanıma gelmiş, arkama durmuş, görmedik. O an demir sallanıyor göz bebeğine değiyor. Tam ortasını yırtıyor. Hemen önce Çocuk Hastanesi'ne götürdük. Oradan Devlet'e, oradan Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yolladılar. Fakültede müdahale yaptılar. Orada 3-4 kere ameliyat olması lazım tekrar iyi görmesi için dediler. Orada çocuk aletleri olmadığı içi Kerem'i Kayseri'ye gönderdiler. Gittik Kayseri'ye, göz arkasında kanama var dediler aldılar, göz arkasına slikon koydular. Onla baya bir kaldı, sonradan gözlük verdiler. Baya bir gözlük kullandık ama onun da bir etkisi olmadı. Tekrardan Ankara'ya gittik. Ankara'da kornea sırasına girdik. Çağırdılar dediler, biz bu riski alamayız, yani risk almadılar ve tekrar bizi gönderdiler. Oradan Gazi Üniversitesi'ne gittik ama oradan da sonuç alamadık. En son bir özel göz hastanesine gittik. Orada da 400 TL'ye yakın para verdik. Doktor orada ‘Bir ihtimal görür’ dedi. 26 bin 300 TL para istediler. 3 bin TL komşuların topladığı parayı yatırdık ve sıraya girdik" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BAŞBAKAN'A FAKS ÇEKTİM CEVAP BEKLİYORUM"

Kerem'in bu olaydan çok etkilendiğini vurgulayan Kaya, "Bize saldırıyordu. Okula yazdırdık bu sene ama okula gitmedi. Ben ve annesi bir ay uğraştım ama olmadı. Yetkililerden yardım istiyoruz. 26 bin 300 TL istiyorlar. Oğlum da asgari ücretle çalıştığı için biz yetiştiremiyoruz. Başbakanlık’tan yardım istedik. Kerem'de böyle olunca sağa sola yardım talebinde bulunduk ancak kimse oralı olmadı. En son yine Başbakana iki kez faks çektim ve onun cevabını bekliyorum" diye konuştu. Anne Derya Kaya ise, çocuğunun başına böyle bir şey geldiğinde yanında olmadığını kaydederek, "Ben hamileydim, babaannesinin yanındaydı. Çocuğum böyle oldu. Psikolojisi çok bozuldu. Bizle kavga ediyor, arkadaşlarıyla oynamıyor, sürekli ağlayarak eve geliyordu benle dalga geçiyorlar diye. Sonra okul zamanı geldiğinde okula yazdırdım. Okula gitmedi, ‘Arkadaşlarım benle dalga geçiyor, benle ilgilenmiyor, sürekli gözüme bakıyorlar’ dedi. Gözüm ne zaman iyileşecek diye sürekli ağlayıp bize kızıp küsüyor ve tepki gösteriyor" dedi.

Haberin Devamı

Küçük Kerem de yardım istediğini söyleyerek, "Ankara'dakilerden istiyorum. Başbakan'dan" dedi.

İHA