Türkiye (Son Dakika) Küçük kız 'yorgun mermi' kurbanı olmuş

Küçük kız 'yorgun mermi' kurbanı olmuş

Paylaş
Küçük kız 'yorgun mermi' kurbanı olmuş

Beyoğlu'nda çalıştığı tekstil atölyesinde nereden geldiği belli olmayan ve omzuna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden 13 yaşındaki Emine Demirel'in "yorgun mermi" kurbanı olduğu belirlendi

Polis yaptığı çalışmada tabancanın ateşlendiği tekstil atölyesinin karşındaki tepe üzerinde bulunan kuş uçuşu 200 metre uzaklıktaki evi buldu.

Haberin Devamı

Balkonunda bir adet 9 mm boş kovan bulunan evdeki G.Y. adlı kadın gözaltına alındı. Polisin olayla ilgili kimlikleri belirlenen 2 kişinin yakalanması için çalışmalarını aralıksız sürdüğü belirtildi.

Hacı Ahmet Mahallesi, Yeni Yol Sokak üzerinde 2 Eylül 2013’te meydana gelen olayda bir tekstil atölyesinde çalışan 13 yaşındaki Emine Demirel, saat 16.30 sıralarında çalıştığı tezgahın üzerine yığıldı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre arkadaşları Emine Demirel’in yanına koştuklarında omzundan kanlar aktığını gördü.

emen Okmeydanı Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ne kaldırılan Emine Demirel tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

EV LAZER CİHAZI İLE TESPİT EDİLDİ

Polis tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada talihsiz kız çocuğunu öldüren kurşunun bir binanın 4. katında bulunan atölyenin açık penceresinden içeri girdiğini belirledi.

Haberin Devamı

Polis talihsiz kızın olay sırasındaki duruş açışı ve merminin küçük kızın omzuna giriş açısını hesapladıktan sonra, merminin girdiği tekstil atölyesi penceresinden lazerle atış açısı ölçüm incelemesi yaptı.

Yapılan incelemede kurşunun teksil atölyesinin karşısındaki tepede bulunan ve kuş uçuşu 200 metre uzaklıkta bir evden ateşlendiği tespit edildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tespit edilen eve yaptıkları baskında evde bulunan 25 yaşındaki G.Y. adlı kadını gözaltına aldı.

Yapılan incelemede evin balkonunda 9 mm çapında bir boş kovan bulundu. Kovan incelenmek üzere polis kriminal polis laboratuvarına gönderildi. Evin balkonunun 13 yaşındaki kızın öldüğü tekstil atölyesini tam cepheden gördüğü öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan G.Y. adlı kadın olaydan haberi olmadığını söyledi. Genç kadın gönderildiği adliyede serbest bırakıldı.

Soruşturma sonucunda evde oturan ve bağlantısı olan iki kişinin kimlikleri tespit edildi.

Olay saatinden bu yana ortadan kaybolan bu iki kişi polis tarafından her yerde aranmaya başlandı. Bu kişilerin yakalanmasının ardından olayın aydınlanacağı öğrenildi.

YORGUN MERMİ NEDİR?

Yetkililer 13 yaşındaki Emine Demirel’i öldüren kurşunun kriminal değimiyle yorgun mermi olarak adlandırılan merminin isabet etmesi sonucu öldüğünü söyledi. Yorgun mermi, kurşunun ateşlendikten sonra belli bir mesafe kat edip daha sonra hızını kaybederek düşüşe geçtiği sıradaki durumu olarak belirtildi. Bu aşamada merminin havada dönerek ilerlediğini belirten yetkililer bir kişiye isabet etmesi halinde normal mermiden daha geniş bir yara açtığı söyledi.

Haberin Devamı

Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA)