Gündem Küçük kızın ifadesi babasını kurtardı

Küçük kızın ifadesi babasını kurtardı

Paylaş
Küçük kızın ifadesi babasını kurtardı

Eşini balkondan iterek öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Ş., kızının ifadesiyle tahliye edildi

Adana'da eşi 21 yaşındaki Dudu Ş.'yi 3'üncü kattaki evlerinin balkonundan itip öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 32 yaşındaki Muhammet Ş., 4 yaşındaki kızı N.'nin "Annem balkondan kendiliğinden düştü" diye ifade vermesi üzerine tahliye edildi.

Dudu Ş., geçen 7 Temmuz'da 3'üncü kattaki evinin balkonundan düşerek öldü. Olayın tek görgü tanığı olan Ş.'nin 4 yaşındaki kızı N., psikolog nezaretinde "Babam anneme vurdu, annem de babama 'Allah belanı versin' dedi. Babam annemi dövdü, iteledi, o da düştü" diye ifade verince, babası Muhammet Ş. tutuklanıp, hakkında 'eşini kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"İFADESİ DEĞİŞTİ"

Sanık Ş.'nin yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Mahkeme heyeti, olayın 4 yaşındaki görgü tanığı N.'yi dinledi. Psikolog nezaretinde olay günü olanları anlatan N., "Annem ile birlikte komşulardaki doğum günü partisinden gelmiştik. Eve girince annemle birlikte mutfağa, oradan da balkona çıktık. Babam oturma odasında televizyon izliyordu. Birden annem balkondan düştü. Annem düştüğünde ise babam oturma odasındaydı. Ben bağırınca babam balkona geldi. Annem balkondan kendiliğinden düştü. Babam iteklemedi. Annemle babam kavga etmezlerdi. Annemin düştüğü gün de kavga etmediler" dedi.

DURUŞMADA AĞLADI

Sanık Ş., geçen duruşma olduğu gibi bugünkü duruşmada da ağladı. Suçlamayı kabul etmeyen Ş., geçen duruşma olay anını şöyle anlatmıştı:

"Eşim daha kapıdan girerken 'İkinizden de bıktım. İkinizin de Allah belasını versin' dedi. Ben 'Allah senin belanı versin' dedim. Elindeki tabakta pasta vardı. Mutfağa girdi. Sonra da kızım 'Anne, baba' diye bağırdı. Çıkıp baktığımda eşimin balkondan yere düştüğünü gördüm."

Mahkeme heyeti, minik tanığın ifadesini de dikkate alarak, delillerin büyük oranda toplanmış olması dolayısıyla sanık Muhammet Ş.'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

DHA

Haberin Devamı