Yaşam Küçükçekmeceli çocukların at binme heyecanı

Küçükçekmeceli çocukların at binme heyecanı

Paylaş
Küçükçekmeceli çocukların at binme heyecanı

Küçükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulları bünyesinde çocuklarla buluşturduğu temel binicilik kursuyla yaz tatilini eğlenceli hale getiriyor. Word Point Binicilik Kulübü’nde alanında uzman eğitmenler tarafından verilen binicilik eğitimi, 6-14 yaş arası çocuklardan büyük ilgi görüyor. Aslında oldukça pahalı bir spor olarak bilinen binicilik eğitimi, Küçükçekmece Belediyesi tarafından ücretsiz olarak veriliyor.

Çocukların hayvan sevgisini pekiştirerek, kendisinden büyük bir atı kontrol edip özgüvenini geliştirmesi, bunun yanında sportmenlik liderlik ve sorumluluk niteliğini artırması amacıyla gerçekleştirilen binicilik eğitimi daha pek çok açıdan çocukların gelişiminde önemli rol oynuyor.

Haberin Devamı

Küçükçekmece Belediyesi binicilik eğitimi alan çocukların Binicilik Kulübü’ne ulaşımlarını da ücretsiz sağlıyor.

UZMANLAR DA ÖNERİYOR

Küçükçekmece Belediyesi Aile Danışma Merkezi Psikoloğu Aykut Koçak, psikolojik, sosyolojik ve fizyolojik açıdan atların çocuk gelişiminde önemli bir yeri olduğuna vurgu yaparak, “Binicilik iki canlının bir arada olduğu bir spordur. Bir çocuğun bir canlı ile spor yapması ve küçük bir çocuğun kendinden 20 katı büyüklüğünde bir hayvanı eğitme tutkusu muazzam bir şeydir. Çocuk ata hükmedebildiğini gördüğünde özgüveni artar. Çocuk halinden anlayan bir canlı gördüğünde aslında muazzam bir detaya ulaşmış olur. Binicilik, çocuk için bir hipoterapidir. Hiperaktif bozukluklar ve dikkat eksikliğini güçlendirir. Çocuğun kas gelişimine katkısı olup, duruş bozukluğunun tedavisinde, down sendromu ile otizmin tedavisinde önemli bir yöntemdir. Biz uzmanlar olarak da binicilik eğitimini çocuklara öneriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARDAN BAŞKAN KARADENİZ’ E TEŞEKKÜR

Binicilik kursuna devam eden, atları çok sevdiğini ifade eden Elif Sude Yılmaz(12) kursta çok keyifli vakit geçirdiğini söyleyerek, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür etti.

8 yaşındaki Melis Ar’da okçuluğa meraklı olduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Atlardan korkuyordum. Korkumu yenmek istedim çünkü aynı zamanda atları çok seviyorum. Burada hem spor yapıyoruz hem hayvanlara olan sevgimiz artıyor. İlerleyen yaşlarımda da binicilik kursuna devam etmek istiyorum” dedi.