Siyaset 'Kültür Bakanı derhal istifa etsin'
Paylaş
'Kültür Bakanı derhal istifa etsin'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin İzmir il kongresinde yaptığı konuşmada Ak Parti hükümeti tarafından başlatılan çözüm sürecine ve akil insanlar heyetine ilişkin eleştirilerde bulundu

Türker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’i, Agos Gazetesi’ne verdiği röportajında "Türklerin hafızasında olmayan bir Türkçülük yaratıldı" söylemi nedeniyle istifaya çağırdı.

DSP İzmir İl Başkanlığı 9. Olağan Kongresi, DSP Genel Başkanı Masum Türker’in katılımıyla yapıldı. Kültürpark Fuar Gençlik Tiyatrosu’nda yapılan kongrede konuşan Masum Türker, DSP’nin iktidarda olduğu dönemde terörün bitme noktasın geldiğini söyledi.

Türker, "Bazı bakanlar ’Ecevit döneminde de anlaşma yapılmıştı’ diyor. Bizim zamanımızda terör örgütü Irak ve Suriye’den yönetiliyordu. Terör şimdiki gibi şehre inememişti. Ama ne yazık ki Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları medyayı tek kale futbol sahası haline getirdiği için çıkıp Ecevit’in anlaşma yaptığını söyleyebiliyorlar. O ’görüştü’ diyen adam gelsin benimle görüşsün. Tabii nerede kimle görüşülmüş belgesini getirsin" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Agos Gazetesi’ne verdiği röportajında "Türklerin hafızasında olmayan bir Türkçülük yaratıldı" söylemini eleştiren Genel Başkan Türker, "24 Nisan geldi mi, sözde soykırım için Amerika’yı merak etmemize gerek kalmadı. Artık Türkiye’de bizleri soykırımla suçluyorlar. Agos Gazetesi’ni açıp bakın. Bakan Çelik sentetik Türk milliyetçiliği yaratıldığını söylüyor. Yazıklar olsun ona. Bu ülkenin Kültür Bakanı derhal istifa etmelidir" diye konuştu.
Sosyal paylaşım sitelerinden bazı partililerin kendisini eleştirdiğini anlatan Türker, partililere karşı her zaman şeffaf olduğunu söyledi. Seçimlere giren partinin kadrolarının yok olmayacağını belirten Türker, "İzmir’de genel başkanın değişmesi için konuşuluyormuş. Varsın konuşsunlar. Bu partide yenilere de yer verilecek. Hep aynı kişiler seçilmeyecek. Kadrolar yenilenecek" dedi.

"AKİL İNSANLAR HEYETİNİ ÖCALAN GÜNDEME GETİRDİ"

Çözüm sürecine ilişkin de değerlendirmeler yapan Türker, akil insanların 2004 yılında Abdullah Öcalan tarafından gündeme getirildiğini söyledi. Yaklaşık bir yıl önce tekrar Öcalan tarafından gündeme getirildiğini söylediği akil insanlar heyetindeki isimlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlendiğini kaydeden Türker, "Akil insanlar heyetinin üçte biri AKP’lidir. Diğer üçte biri ise AKP’nin televizyonlardaki borazanlarıdır. Geriye kalan üçte bir de kaybettiği oy oranlarını almak isteyen çengel attıklarıdır. Orhan Gencebay, Kadir İnanır ve Hülya Koçyiğit gibilere bizim saldırmamızı istiyorlar ki yeni dönemde AKP’den zorunlu olarak vekil olsunlar" dedi.

DSP’nin Ecevit’in partisi olduğunu söyleyen Türker, Ecevit’in tek çocuğu olan DSP’yi ebediyete kadar yaşatmak için çalıştıklarını söyledi. Yerel yönetimlerin öncelikli hedefleri olduğunu söyleyen Türker, "Ecevit giderse ve paralar bitince parti tamamen yok olacak denildi. Ama bugün bir ay içinde 17 ilin genel kurulunu yaptık. 6 il daha genel kurul hazırlıklarını yapmış, tarih bekliyorlar. İnsan şaşırıyor, yoktunuz nerden çıktınız diyorlar. Artık herkes bizi bekliyor. Biz hak ve halkla yola çıktık. Türkiye Cumhuriyeti’ni kimse bölemeyecek. Türk Milliyetçiliğini kimse ayaklar altına alamayacak, başının üzerine koyacak. Bunun için çalışılacağız" diye konuştu.

Kongrede aday olacakları belirtilen Fatih Akdağ, Mehmet Bozkurt ve Bektaş Önal’ın çekilmesi üzerine mevcut il başkanı Selçuk Karakülçe tek aday olarak seçime katıldı.

Cihan DURAK/İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı