Kültür - Sanat Bülent Ortaçgil'den 50.yıla özel yeni albüm: Elli Buçuk
Paylaş
Bülent Ortaçgil'den 50.yıla özel yeni albüm: Elli Buçuk

Söz yazarı, besteci ve yorumcu Bülent Ortaçgil, müzik hayatındaki 50. yılını yepyeni bir albümle kutluyor.

Şarkılarına kendi albümlerinden, ya da diğer ünlü sanatçıların yorumlarından ve 70’li yılların sevilen filmlerinden aşina olduğumuz ünlü gitarist, şarkıcı ve besteci Bülent Ortaçgil, 12 yıl aradan sonra çıkardığı, yeni ve ilk eserlerinin yer aldığı "Elli Buçuk" isimli albümünü müzikseverlerle buluşturdu.

Haberin Devamı

Ortaçgil, "Türkiye'de en mutlu 10 tane adam varsa bir tanesi benim. Çünkü kendi yazdığım şarkılarımı yaşadım. Türkiye'de hangi insan sevdiği mesleği yapıp da para kazanıyor" dedi.

Söz yazarı, besteci ve yorumcu Bülent Ortaçgil, müzik hayatındaki 50. yılını kutluyor. Usta sanatçı, 12 yıl aradan sonra çıkardığı, yeni ve ilk eserlerinin yer aldığı "Elli Buçuk" isimli albümünü müzikseverlerle buluşturdu.

Ortaçgil, " Türkiye'de en mutlu 10 tane adam varsa bir tanesi benim. Çünkü kendi yazdığım şarkılarımı yaşadım. Türkiye'de hangi insan sevdiği mesleği yapıp da para kazanıyor" dedi.

Bülent Ortaçgil'in, 50. sanat yılı için yeni ve ilk şarkılarından oluşan "Elli Buçuk" isimli albümü bugün Ada Müzik etiketiyle çıktı.

Haberin Devamı

Bülent Ortaçgil'in Elli Buçuk adlı ikili albümünde, "Elli", "Hangisi Hayat", "Göründüğü Gibi", "Olmuyor Blues" ve "Ak Kuşlar Kara Kuşlar" isimli eserlerinin yanı sıra 1969'da kaydedilen şarkıları da bulunuyor.

Benimle Oynar mısın? Olmalı mı Olmamalı mı? gibi hafızalarımızda yer etmiş bir çok şarkıya imzasını atan Ortaçgil’in tarzı, kariyerinin başlangıcında Beatles, Cat Stevens, Donovan ve Bob Dylan gibi şarkıcı ve grupların etkisiyle şekillendi ve Fikret Kızılok, Sezen Aksu, Teoman, Zuhal Olcay ve daha birçok ünlü sanatçıyla beraber albüm ve konser çalışmaları yaptı.