Kültür - Sanat Dansta Roman, Flamenko ve Rock'ın buluşması
Paylaş
Dansta Roman, Flamenko ve Rock'ın buluşması

Roman, Flamenko ve Rock müziği dansta buluşuyor. Gypsy Rock Dance Project grubunun hazırladığı dans ve müzik şovu seyircileri büyülemeye hazırlanıyor.

Grup, Rock ve Heavy Metal şarkılarını, Flamenko’nun kompaslarıyla sentezleyen altyapısıyla müzik ve dans şöleni sunacak. 12 Haziran Pazar günü, Profilo Kültür Merkezi Ana Batı Sahnesi’nde performansını sergileyecek.

Haberin Devamı

Rock müziğin tanınan simalarının müziklerini canlı olarak çaldığı grup, 12 Haziran'da 1 saat 45 dakikalık eşsiz bir dans ve müzik gösterisi sunacak.

Roman ve Flamenko'nun ortak köklerini, Rock sounduyla dansa dönüştüren grubun, yurtdışından sonra Türkiye'de Ocak ayındaki ilk gösterisi kapalı gişe seyredilmişti. 

RUHLARI AYNI 

Projenin yaratıcısı Devrim Neval, “Flamenko ötekileştirilen insanların isyanının dansı. Rock müziğin kökleri de aynı esaslara dayalı. Bu nedenle Flamenko kültürüyle ilk tanıştığımda gördüğüm şey Rock ve Heavy Metal ile Flamenko’nun ruhunun aynı olduğuydu.

Bu nedenle kompas ritim yapısı farklı olsa da Flamenko dans Rock müzikle inanılmaz bir ruhdaşlık gösterdi” dedi. 

 Gypsy Rock Dans Project grubu şu isimlerden oluşuyor: 

Haberin Devamı

“Danslar Berrin Yılmaz ve Devrim Neval, perküsyon Cumhur Ersöz, gitar/elektro gitar Can Olcan, gitar/elektro gitar Akıncan Eldes, klavye Koray Alarslan, bas gitar Uğur Keçecioğlu, format, yaratım ve tasarım Devrim Neval, format geliştirme ve yapım Burak Sayın, sanat yönetmeni Devrim Neval.”