Kültür - Sanat İş insanı Uğur Taslak'tan "damıtılmış" hayat tavsiyeleri
Paylaş
İş insanı Uğur Taslak'tan "damıtılmış" hayat tavsiyeleri

Yaşadığı farkındalıkla tüm hayatı ve hayata bakış açısı değişen iş insanı Uğur Taslak, etkileyici tecrübelerini “Sağlık olsun” adlı kitabında topladı. İnsanın isterse başaramayacağı hiçbir şey olmadığını yaşayarak öğrenen Taslak, şimdi başkalarının hayatına dokunabilmek, onları motive etmek ve yaşanmış tecrübeleriyle ilham verebilmek için yola çıktı. Uğur Taslak’ın sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerçek bir rehber niteliğindeki kitabı tüm kitabevlerinde ve online mecralarda satışa sunuldu.

Yaşadığı farkındalık onun tüm hayatını ve hayata bakış açısını değiştirdi. Ciddi sağlık problemlerini ve iş yaşantısındaki sıkıntıları bu şekilde atlatmayı başaran Uğur Taslak, her anlamda sağlıklı ve kaliteli bir yaşantının kapılarını aralamasını sağlayan sırrı şimdi yazdığı kitap aracılığıyla tüm insanlarla paylaşmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Uğur Taslak’ın hayatının kontrolünü ele almak ve her anlamda sağlıklı bir yaşama kavuşmak isteyen herkese yol göstermek amacıyla kaleme aldığı ‘Sağlık Olsun’ adlı ilk kitabı, okuyucuyla buluştu. Taslak’ın yaşam tecrübelerine yer verdiği kitap; sağlıklı ve mutlu yaşam yolunda rehber bir kaynak niteliğinde.

Yıllar önce çalışmak üzere girdiği şirketi satın alarak büyüten Taslak, inişler ve çıkışlarla dolu hayat serüveninde ilerlerken, “Sağlık olsun” deyişinin düşünülenden çok daha anlamlı olduğunu, hayatta bir insanın isteyerek başaramayacağı şey olmadığını yaşayarak tecrübe ediyor ve hayatının her alanında yaşadığı bu farkındalığı yazdığı kitapla kendi deyimiyle “damıtarak” paylaşıyor.

“Sağlık Olsun” deyişinin aslında ne kadar önemli ve altı dolu olduğunu çok daha iyi anladığını belirten Uğur Taslak’ın farkındalığı artıyor ve bu farkındalıkla hayatını, alışkanlıklarını yeniden gözden geçiriyor. Kendisine sağlık sorunu yaratan, hantallaştıran, motivasyonunu düşüren, aşağı çeken, karmaşa ve düzensizlik yaratan; gereksiz her şeyi tek tek hayatından çıkarmayı seçiyor. “Hayat bir tercihtir” diyerek; en önemlisi işin uzmanlarına da danışarak, bunların yerine doğru beslenmeyi, doğru spor yapmayı, doğru çalışma ve hayat düzenini, sade ama kaliteli yaşam şeklini koyuyor. Kısaca yaşamının kontrolünü ele geçiriyor, farklı bir bilinçle yaşamaya başlıyor. Hedefler koyarak hayatta ne istiyorsa tek tek elde etmeyi başarıyor.

Haberin Devamı

Sağlıklı bir yaşam mı?  Evet!

Doğru beslenmek mi? Evet!

Sigarayı bırakmak mı? Evet!

Fit bir vücut mu? Evet!

Kaliteli yaşamak mı? Evet!

Daha iyi bir uyku düzeni mi? Evet!

Daha verimli bir çalışma hayatı mı? Evet?

“Ben bunların hepsini yaptım, oldu. Siz de yapabilirsiniz” demek ve hangi yollardan geçtiğini anlatmak için de “Sağlık Olsun” adını verdiği bu kitabı yazıyor.

Siz ona ister Ferrari’sini satan bilge deyin,

İster amacı iyilik yaymak olan bir dost!

Hangi sıfatla olursa olsun, o sadece, bunca yıllık hayatından tüm öğrendiklerini damıtıp süzerek okuyucularıyla paylaşmak istiyor çünkü, bir şeye gerçekten isteyerek; özellikle hedef koyarak ve iyi bir planlama yaparak başlayınca hayatta başarılamayacak şey olmadığını biliyor.

Haberin Devamı

O yüzden, “Ne kadar varlıklı olursanız olun, sağlık olmayınca diğer her şey anlamını yitiriyor. O nedenle ‘sağlıklı yaşamak’ teriminin ihtiva ettiği anlamı bulabilmek yolunda size maya olmak istiyorum” diyor ve ekliyor: “Tecrübeler hep bize bir şeyler öğretiyor. Özellikle de hastalıklar... Bir lisansım yok, kimseye bu anlamda yardım edemem, ama belki ilham verebilirim. Ben burada bir farkındalık yaratmaya çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki, farkına varırsak çözümü bulmak daha kolay oluyor. Aslında konumuz kilo vermek, zayıflamak vs. değil. Bu dünyada yaşamak, yaşam dediğimiz oyunu oynamak ve bunu ortalama standartların üzerinde yapmak. Mutlu, biraz daha mutlu; varlıklı, biraz daha varlıklı; huzurlu, biraz daha huzurlu olabilmek için farkında olmalı ve bilinçli davranmalıyız. Eğer bunu becerebilirsek kilo kontrolü gibi konular da çok basit hale gelir. Sır her yerde aynıdır: Gerekeni yapmak! İstediklerimizi bugün yapmayacaksak ne gün yapacağız? Hangi gün dediniz pardon? Galiba yarın olmayabilir, birçoğumuz için olmayabiliyor çünkü. ‘Keyifli, güzel ve faydalı şeyleri birbirimize aşılamalıyız’ derken yaşam akümüzü birlikte doldurmaktan bahsediyorum. İnsan bu hayatta tıpkı vücudumuzdaki hücreler gibi olmalı; birbirinden haberdar, birbirinden sorumlu ve bir bütünün parçası… Çünkü birinin iyiliği hepsinin iyiliği, birinin bozukluğu ise hepsinin bozukluğu anlamına gelir. Ben de işte bu nedenle kötücül hormon üretmektense iyicil hormon üretmeyi tercih edenlerdenim. Şimdi takkeyi önümüze koyalım ve ne istediğimizi soralım, bakalım ne cevap verecek bize. ”

Haberin Devamı

Son söz: Siz bu yalın ve samimi dille yazılmış kitabı, bir solukta büyük bir keyifle okuduktan sonra yalnızca motivasyonla ve ilhamla dolmayacak, bir an önce eşinize dostunuza hediye etme arzusu da duyacaksınız çünkü maksat, iyilik yayılsın!

UĞUR TASLAK KİMDİR?

Doğma büyüme Bozcaadalı olan Uğur Taslak, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bölüm üçüncüsü olarak bitirdi. 1994-2000 yılları arasında bankacılık sektöründe çalıştı. 2000 yılında Tartı Grubu’na katıldı. 2002 yılında ortak oldu. 2009 yılında “Tartı” markasını devraldı. Markayı devraldığından bu yana Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam eden Uğur Taslak; astrolojiden, kozmik enerjiden ve fit tatlılar yapmaktan hoşlanıyor. Ayrıca fitness, pilates, karma dövüş sanatları ve atıcılık başta olmak üzere sporun birçok dalıyla da ilgileniyor. Tartı bugün, Türkiye’nin dört bir yanında 80 binin üzerindeki “kişisel akıllı tartıları” ile ev kullanıcılarına; 20 binin üzerindeki “vücut analiz cihazları” ile de profesyonel hizmet veren kurumlara sağlamış olduğu tedarikle sektörün lideri konumundadır.

Haberin Devamı