Kültür - Sanat Sanatseverler ‘Harmony’ sergisi açılışında bir araya geldi
Paylaş
Sanatseverler ‘Harmony’ sergisi açılışında bir araya geldi

Doğayla sanatı buluşturan ‘Harmony’ sergisi kapılarını ziyaretçilerine açtı. Küratörlüğünü Selcan Atılgan’ın üstlendiği ve 4 Eylül Pazar gününe kadar sürecek ‘Harmony’ sergisinin Bodrum’da düzenlenen açılış davetine iş, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri katıldı.

Bodrum'da düzenlenen ‘Harmony’ sergisi 10 Temmuz Pazar günü sat 18:00’de kapılarını açtı. Küratörlüğünü Selcan Atılgan’ın üstlendiği ‘Harmony’ sergisinde Alicja Kwade, Claudia Comte, Jose Dávila, Jeppe Hein gibi uluslararası sanatçıların 7 eseri yer alıyor.

Haberin Devamı

Bodrum'da sergi alanına dağıtılmış eserleri görmek isteyen sanatseverler isterlerse QR kodları ile rotaya bağlanıp eğlenceli bir deneyim yaşıyorlar, dilerse de rehber eşliğinde doğa ve sanatın birlikteliğini keşfe çıkabiliyorlar. 

SINIRLARI AŞAN 4 SANATÇININ 7 ESERİ HARMONY SERGİSİNDE 

Minimalist ve modernist bir yaklaşımın hâkim olduğu ‘Harmony’ sergisinde,  birbirlerinden farklı perspektiflere sahip sanat eserleriyle deneyimleme fırsatına sahip olunuyor. 

Her biri değişik yerlerde dünyaya gelmiş ve farklı kültürlere sahip sanatçıların hikâyeleri bu sergide birleşiyor. Sergide yer alan uluslararası sanatçıların eserleriyle ilgili yetkililerinin yaptığı yazılı açıklamada ise aşağıdaki bilgilere yer verildi:

Haberin Devamı

“Alicja Kwade, Polonyalı-Alman çağdaş bir enstalasyon ve heykel sanatçısıdır. Eserlerinde zaman ve mekânın öznelliğine odaklanır ve fiziksel dünyanın geçiciliğini araştırmak için malzemeleri kimyasal süreçlerle manipüle eder. İzleyicilerinin dünyayı nasıl gördüklerini yeniden gözden geçirmesini ve bilim ile güvensizliğin birleştiği çizginin onların ilgisini çekmesini istiyor. 

“Jeppe Hein, 1970’lerden gelen kavramsal sanat ve minimalist heykel gelenekleriyle tutkulu bir ilişki içinde çalışan Danimarka’lı sanatçı. Eserlerini ayırt eden unsur sadelikleri ve mizahı sıkça kullanması oluyor. Sanat, mimari ve teknolojik icatların kesiştiği bir noktada yer alışlarıyla özgün bir perspektif sunuyor. Sanatseverleri eylemin merkezine koyan ve çevreyi nasıl deneyimleyip algıladıklarına vurgu yapan, ilgi çekici ve beklenmedik bir özellikle karşılamayı seven Hein aynı zamanda elementleri birbirleriyle kombinlemeyi önemsiyor. 

“Jose Dávila ise çalışmalarında sanatta modernist miras da dahil olmak üzere çeşitli tema ve fikirleri kullanan Meksika’lı bir multidisipliner sanatçı. Sıkça ‘denge’ kavramını heykellerin yaratılması ve görsel kültürlerde tanınmasıyla ilişkilendiren Dávila'nın çalışmalarının amacı heykelin doğasını keşfetmek. Buna ek olarak eserlerinde taşın kültürel tarihini ve insan dünyasıyla ilişkisini vurguluyor. 

Haberin Devamı

“Claudia Comte, en çok mekâna özgü enstalasyonlarıyla tanınan ve malzemelerin hafızasıyla ilgilenen İsviçre’li minimalist sanatçının çalışmaları, kendi bulduğu benzersiz bir kurallar ve ölçümler sistemi tarafından yönetiliyor. Her sanat eserinin diğerleriyle kendine özgü, eğlenceli bir ilişki kurmasını sağlayan Comte, mermerin okyanusları temsil ettiğini ve kalbinde sıvı olduğunu ileri sürüyor."