Kültür - Sanat Savaşın bitmesi için sahneden barış güvercinleri uçurdular
Paylaş
Savaşın bitmesi için sahneden barış güvercinleri uçurdular

1. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları ve Müzik Festivali başladı. Kültürleri bir araya getiren festivalin ilk gününde, savaş halindeki Ukrayna ve Rusya’yı temsil eden dansçılar sahneye çıkarak birlikte barış güvercini uçurdu.

Esenyurt’ta ilk defa düzenlenen uluslararası festivale aralarında Ukrayna ve Rusya'nın da bulunduğu çok sayıda ülkeden dans grupları katıldı. Esenkent Rıfat llgaz Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen festivalde dans ve grupları açılış seremonisinde sahneye birlikte çıkarak beraberlik ve dostluk mesajı verdi.

Haberin Devamı

Ülkelerini temsil eden kültür elçileri ile sahnede bir araya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, savaş halindeki Ukrayna ve Rusya’dan gelen dansçılarla birlikte barış güvercini uçurdu.

Savaş halindeki iki ülke Ukrayna ve Rusya, Esenyurt’tan barış güvercini uçurdu 1. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları ve Müzik Festivali başladı. Kültürleri bir araya getiren festivalin ilk gününde, savaş halindeki Ukrayna ve Rusya’yı temsil eden dansçılar sahneye çıkarak birlikte barış güvercini uçurdu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Bozkurt, “Bir kişinin değil, bir grubun değil, herkesin kendini özgürce ifade ettiği bir ortamda olmak kadar güzel bir şey var mı? Bence hayatın sırrı da burada. Herkesin karşısındakini olduğu gibi kabul ettiği; kendisine benzetmeye çalışmadan kabul ettiği bir dünyayı, ülkeyi ve ilçeyi oluşturmak adına biz buranın  adına ‘Umudun Şehri’ dedik. İnşallah bu umut daha da büyüyecek, yeşerecek. Hep birlikte bu umudu büyüterek başka yerlere de taşıyacağız çünkü iyilik bulaşıcıdır” dedi.

Haberin Devamı