Kültür - Sanat Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali başladı
Paylaş
Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali başladı

Bu yıl 33.sü düzenlenen "Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Şenliği" dünya markası haline gelen, coğrafi işarete sahip şile bezinin kültürel önemine dikkat çekiyor.

Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Haberin Devamı

Zorunlu olarak verilen iki yıl aradan sonra 33.Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Şenliği kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Hazel Yılmaz, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 “ŞİLE BEZİ COĞRAFİ İŞARETİ OLAN BİR MARKADIR”

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz festivalde yaptığı konuşmada, “İstanbul’un yeşiliyle, mavisiyle, doğasıyla, Kültür ve tabiat varlıklarıyla hele ki Kültür değeri olan ve adına Festivaller düzenlenen Beziyle bir Dünya Markası olan Şile Festivali bu yıl Belediyemiz tarafın organize edildi. Şile her şeyin en güzelini hak ediyor. Biz de her zaman Şile’nin ve Belediyemizin yanında sizler için varız” şeklinde konuştu. Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya da, “Ne mutlu ki özlenen tabloyu bugün hep birlikte yaşıyoruz. İstanbul’un incisi olan Şile kendi ismiyle özdeşleşmiş olan Şile Bezi ismini Dünya’ya duyurmuş bir markadır. Festival zorunlu aralardan sonra ne mutlu ki 33.yılına kavuştu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Protokol üyeleri ile etkinlik alanını ziyaret eden Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “İstanbul’un en kadim festivallerinden olan ve 1985 yılında başlatılan Şile Bezi Festivalimizi zorunlu olarak verilen aradan sonra kaldığımız yerden devam ediyoruz. Şile Bezinin üzerine işlenen o muhteşem işlemeleriyle emek sarf eden emekçi kadınlarımıza saygıyla teşekkürlerimi sunuyorum.150 yılı aşan bir marka olan Şile Bezi coğrafi işareti olan bir markadır” dedi. 

Protokol konuşmalarının ardından sanatçı Mazhar Alanson sahne aldı. Konser geç saatlere kadar devam etti.