Kültür - Sanat Uzun Hikaye’de kimler oynuyor? Uzun Hikaye konusu ne?
Paylaş
Uzun Hikaye’de kimler oynuyor? Uzun Hikaye konusu ne?

Bir edebiyat eserinden uyarlanan Uzun Hikaye adlı filmde önemli isimler rol alıyor. 2012 yılında vizyona giren film ilgi görmeye devam ediyor ve meraklıları tarafından aranıyor. Peki Uzun Hikaye'de kimler oynuyor ve Uzun Hikaye'nin konusu ne?

Dramatik konusu ve romantik sahneleriyle izleyicinin beğenisini kazanan Uzun Hikaye'nin konusu ve oyuncuları haberimizde...

Haberin Devamı

Bulgar Ali küçük yaşta yetim kaldıktan sonra Pehlivan dedesi Süleyman ile Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelen bir Balkan göçmenidir. Ali’yi dedesi mert ve eşitliğe inanan bir insan olarak büyütür. Delikanlılık yıllarında aşık olduğu Münire’yi ailesi ona vermeyince kaçıran Ali’nin hayatı bundan sonra sevdiği kadınla birlikte tren istasyonlarını arasında kasaba kasaba gezip, nerede tutunabilirse orada yaşayarak geçer. Bu arada Mustafa adında bir de oğulları olur.

Fakat geçimini daktilo bilgisi, katiplik, muhasebe kaydı tutma gibi işlerle kazanan Sosyalist lakaplı Ali haksızlığa katlanamayan kişiliği nedeniyle, en basit eşitlik istediği kasabadan dahi bencil ve çıkarcı insanların kumpası nedeniyle kovulur. Bu arada Mustafa da büyümekte ve kendi hikayesini oluşturmanın peşindedir…

Haberin Devamı

1940’lı yıllardan başlayarak 70’li yıllara kadar uzanan öyküsü ile hem hüzünlü, hem de neşeli ve heyecanlı bir film olan Uzun Hikaye’nin yapımcılığını ve yönetmenliğini Osman Sınav üstlenirken, senaryo Yiğit Güralp’e ait.

Uzun Hikaye oyuncu kadrosu

Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinin sinemaya uyarlanmasıyla çekilen filmin başrolünü Kenan İmirzalıoğlu üstlenirken oyuncuya Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz ve Cihat Tamer gibi isimler eşlik ediyor.

Yapımcılığını Osman Sınav’ın yaptığı Sinegraf’ın, dağıtımını UIP’nin üstlendiği “Uzun Hikaye”; hikayesi, oyuncu kadrosu, müzikleri ve senaryosu ile sezonun en çok konuşulan filmlerinden biri olmuştu.