Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye'yi tanıtacak 19 şefi açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, tanıtım çalışmaları kapsamında 19 ünlü Türk şefini belirledi. Go Turkey web sitesinde Türk Ünlü Şefler başlığıyla açılan sayfada, ünlü şefler hakkında bilgiler var. İşte Türkiye'yi tanıtacak 19 şef...

25 Ocak 2021, Pazartesi 17:46 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
1- Somer Sivrioğlu

1- Somer Sivrioğlu

25 yaşında Avustralya’ya gitmek üzere İstanbul’dan ayrıldı ve Land Down Under’da çok sevilen bir şef oldu.


2- Arda Türkmen

2- Arda Türkmen

İstanbul’da bir restoran sahibi ve sevilen televizyon kişisidir.


3- Nusret (Salt Bae)

3- Nusret (Salt Bae)

Uluslararası popüler et restoranı Nusr-Et’i kuran bir kasap, restoran sahibi ve şeftir. Et hazırlama ve baharatlama tekniği internette bir sansasyon yarattı.


4- Aylin Yazıcıoğlu

4- Aylin Yazıcıoğlu

Nicole Restaurant’ın eski kurucusu ve eski şefidir. Paris’te okudu ve çalıştı.


5- Kemal Demirasal

5- Kemal Demirasal

Şef olmadan önce profesyonel bir rüzgâr sörfçüsüydü. Deneysel restoranı Alancha, İstanbul’a açılmadan önce Çeşme’de doğdu.


6- Maksut Aşkar

6- Maksut Aşkar

Ünlü restoranı Neolokal’da mutfağını yaratmak için çiftlikten masaya bir yöntem ve minimalist bir estetik kullanıyor.

7- Musa Dağdeviren

7- Musa Dağdeviren

İstanbul Çiya’nın kurucusu. Anadolu’nun her yerindeki malzemelerden yararlanıyor.


8- Refika Birgül

8- Refika Birgül

Türk mutfağı hakkında yemek kitapları ve köşe yazıları yazmış bir yazar ve televizyon kişisidir.


9- Fatih Tutak

9- Fatih Tutak

Türk mutfağını pişirdiği Bangkok’taki The House on Sathorn’da şef olarak yerleşti.


10- Doğa Çitçi

Gaziantep mutfağında uzmanlaşmıştır ve yöresel mutfağı tanıtan Gaziantep Mutfaklarının koordinatörüdür.


11- Osman Sezener

İzmir’deki köklerine dönüp OD Urla restoranını açmadan önce İtalya, İstanbul ve ABD’de çalıştı.


12- Ömür Akkor

12- Ömür Akkor

Türk mutfağının Osmanlı kökenlerini araştıran gurme şef. Anadolu’nun kayıp tariflerinin izini sürüyor.

13- Mehmet Gürs

İstanbul’un en tanınmış şeflerinden biridir. Türk ve İskandinav mutfağını buluşturan Mikla’yı kurdu.


14- Civan Er

14- Civan Er

Hatay mutfağından esinlenerek deneysel restoran Changa’da çalıştıktan sonra İstanbul’da Yeni Lokanta’yı açtı.

15- İsmet Saz

Tanınmış şeflerle çalışmak için ABD’ye gitmeden birçok restoranda çalıştı. 2015 yılında İstanbul’da TOI Restaurant & Lounge’u açtı.

16- Şemsa Denizsel

Önceki restoranı Kantin, İstanbul’a özgü yemekleri yalın, kaliteli bir estetikle yarattı. YouTube kanalı da var.


17- Serkan Güzelçoban

Michelin yıldızı kazanan ikinci Türk şef. Almanya’da doğup büyümüş olmasına rağmen ailesi Denizli’den geliyor.


18- Ali Güngörmüş

Michelin yıldızı alan ilk Türk aşçıdır. Akdeniz mutfağına dair görüşü meşhurdur ve üç yemek kitabının yazarıdır.

19- Vedat Başaran

Osmanlı döneminden kalma yemek kitaplarından ilham alan bir şef ve yemek kültürü araştırmacısı.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Yoğun bakım servislerinde yüzde 60 azalma: Uçurumun kenarındaydık