Kumluca Kumluca'da Hemşirelik Haftası kutlandı

Kumluca'da Hemşirelik Haftası kutlandı

Paylaş
Kumluca'da Hemşirelik Haftası kutlandı

Kumluca'da Hemşirelik Haftası kutlandı

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA ilçesinde, Hemşirelik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kumluca'da, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Hemşirelik Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel'in Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk büstün çelenk koymasıyla başlayan kutlamalar, Kumluca Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde devam etti.

Programa, İlçe Sağlık Müdürü İsmail Arıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan, Medikum Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Emel Curlu, Finike Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Zahide Avcıoğlu'nun yanı sıra Kumluca ve Finike Devlet hastanelerinde görev yapan hemşire ve hemşire adayları katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Selma Öncel, hemşirelerin, sağlıklı bireyin sağlığını sürdürmesi, geliştirmesi, koruması, hastanın sağlığını yeniden kazanması ve baş etmeyi kolaylaştırması için gerekli olan bilgi, istek ve güce erişmesine yönelik etkinliklerde anahtar konumda olduklarını belirtti.

Program kapsamında Mersin Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mualla Yılmaz da 'Hemşirelikte Duygusal Zekâ Neden Önemlidir' adıyla konferans verdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrenci ve öğretim elemanlarının bilimsel araştırma ve deneyimlerini paylaştığı panel de düzenlendi. Öğrenciler iki yıldır katıldıkları Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi'ndeki deneyimlerini ve kongrede yaptıkları sunumları paylaştı. Dr. Öğr. üyesi Gamze Teskereci ise Kumluca'daki kadınların jinekolojik kanserler konusundaki farkındalık düzeylerini belirlemek amacıyla yürüttüğü çalışma sonuçlarını paylaştı.

Uluslararası Hemşireler Birliği'nin bu yıl için belirlediği 'Hemşireler Herkes için Sağlık Hedefine Ulaşmada Öncü Ses'tir teması da Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. öğretim üyesi Seçil Taylan tarafından sunuldu. Kutlamalar Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı